To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Integracja: Joomla - Z linkiem ostatnie tematy na forum / logowaniem do PA joomla

piorko - 29-10-2007, 23:50
Temat postu: Z linkiem ostatnie tematy na forum / logowaniem do PA joomla
Zainstalowalem moda mod_latest_topics_ext jednak link nie prowadzi na forum sprawdzcie sami

www.pffi.pl

Co takze zrobic zeby wyswietlalo kilka tematow nie tylko jeden

pozdrawiam

maro15 - 30-10-2007, 17:52

Wchodzisz w PA-->moduły-->witryna-->szukasz tego moda i tam ustalasz ile ma byc wyswietlanych tematów w "Number of titles" obok wpisujesz odpowiednia licze, zmien tez phpBB url na "/forum/" bo tak jak teraz ma to nie dziala poprawnie ;)
piorko - 01-11-2007, 14:11

No tak faktycznie moja nieuwaga.

Ale zeby nie bylo tak za prosto to teraz nie moge wejsc do panelu administratora joomla. Poruszalem ten temat na forum joomla ale nie znalazlem odpowedzili wiec moze tutaj ktos bedzie wiedzial.
Posiadam Joomla 1.0.13. Po wejscu na strone mojastrona/administrator wyswietla sie okno logowania wpisuje poprawne dane hasło a natepnie jak sie loguje, pokazuje sie tylko biały obraz w przegladarce, sprawdzalem na wszystkich przegladarkach.
index2.php istnieje.
Nie robilem nic extrymalnego przed tym. Ostatnio tylko to wlasnie pomost pomiedzy joomla a przemo ktory nie byl zakonczony do konca,
instalowalem moda :mod_latest_topics_ext , jpcomment
ale to bylo kilka dni wczesniej, po instalacji tych modow bylo wszystko ok.
Portal podniosł sie po kazdej instalacji. Kilka dni po tych instalacjach chodzilo wszystko ok i nagdle dzis nie wiadomo skad, no ale wiem ze jakas przyczyna musi byc.

Przypominam sobie ze robilem cos z forum przemo (nie wiem czy to bedzie mialo cos wspolnego z tym ale...)
W przemo Administracji ---> Kontrola Systemu bylo cos takiego jak
Sprawdź synchronizację bazy SQL
Gdy sprawdzialem byl problem z Użytkownicy. Dałem napraw aby wszystko bylo zsynchronizowane. Tyle co przychodzi mi do głowy.
Czy natpisanie plikow cos pomorze w tym?
Strona jest w trakcie tworzenia wiec wiele bym nie stracil, a termin goni.
Tylko czy ten problem nie powtorzy sie za jakis czas kiedy strona bedzie chodziala pelna para a tu brak dostepu do administracji
W przegladarce wyskakuje blad:

View Source:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2" /><script>alert('Niepoprawna nazwa użytkownika (login) lub hasło. Popraw i spróbuj ponownie.'); document.location.href='index.php?mosmsg='Niepopra wna nazwa użytkownika (login) lub hasło. Popraw i spróbuj ponownie.'</script>
Moze to cos komus powie....
Kiedy staram sie odrazu wejsc przez index2 pisze Sesja wygasła zaloguj sie

[ Dodano: 01-11-2007, 16:27 ]
Obydwa problemy rozwiazane, temat zamkniety