To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Konwersje, przenoszenie, łączenie forów, integracje - Wykorzystanie gotowej bazy danych przy instalacji?

verona - 17-10-2007, 15:34
Temat postu: Wykorzystanie gotowej bazy danych przy instalacji?
Witam. Mam baze danych na którym znajduje sie forum phpbb by przemo i smfi jest dosyć zapełniona, to znaczy jest już sporo postów itp. Czy idzie przy instalacji lub gdzieś ustawićtą baze danych aby odrazu wszystko sie wczytało? Bo jak wybieram ta baze danych i hasło to mi wyskakuje że istnieją takie tabele itp. i czy che je usunoć. Nie szło więc ustawiłem w pliku config ale sie strona nie chciała wczytać. Więc jak bez usuwania tabeli i ponownego wgrywania baze aby forum od początku było zapełnione jak kiedyś ?? Szukałem takiego tematu ale nie wiedziałem jak to nazwać.... Pozdro
pecador - 17-10-2007, 15:39

zmień po prostu prefiks podczas instalacji i tyle.
verona - 17-10-2007, 15:43

No tylko że wtedy sie zainstaluje ale baza będzie pusta.. a mi chodzi aby te tabele phpbb wykorzystało przy instalacji lub gdzieś aby forum było takie jak dawniej...

Edit:
A jest mi to potrzebne ponieważ forum wcześniej zainstalowałem na innej bazie a teraz znalazłem ta w której miałem kiedyś forum i sie zachowały tabele... chciałem zgrać kopie i wgrać na tamtym serwerze ale same błędy sie robią. Wiec czy nie idzie po prostu zainstalować na tamtej bazie wykorzystując gotowe tabele..

o-o - 17-10-2007, 16:11

verona napisał/a:
No tylko że wtedy sie zainstaluje ale baza będzie pusta.. a mi chodzi aby te tabele phpbb wykorzystało przy instalacji lub gdzieś aby forum było takie jak dawniej...

Edit:
A jest mi to potrzebne ponieważ forum wcześniej zainstalowałem na innej bazie a teraz znalazłem ta w której miałem kiedyś forum i sie zachowały tabele... chciałem zgrać kopie i wgrać na tamtym serwerze ale same błędy sie robią. Wiec czy nie idzie po prostu zainstalować na tamtej bazie wykorzystując gotowe tabele..

Nie bardzo Ci to wyjdzie, ponieważ w jednej i drugiej bazie są te same id teamtów i postów, niektóre zostaną zastąpione .

pecador - 17-10-2007, 16:28

verona, czyli chcesz wgrać na jedno forum posty ze starego forum?
to nie jest takie proste i wymaga trochę więcej pracy niż przeniesienie tabel.

verona - 17-10-2007, 18:23

No tak mam problemy z wgraniem bazy.... A był by ktoś tak miły i to zrobił?

[ Dodano: 17-10-2007, 19:42 ]
Zapłacę 10zł :P

pecador - 17-10-2007, 19:19

za 10zł nikt Ci tego nie zrobi.
jeśli chcesz, załóż temat w dziale zleceń.

o-o - 20-10-2007, 17:31

heh, jednak ktoś się podjął i forum śmiga :)
verona - 20-10-2007, 17:32

Dzięki o-o. Naprawdę za takie pieniądze zrobiłeś zawodową robote :D Naprawdę jestem Ci dłużny :)