Style do wersji 1.9 i starszych - [Prolem] Kolor txtu i kilka innych pytań
Jiraiya - 24-08-2004, 22:31 Temat postu: [Prolem] Kolor txtu i kilka innych pytań bleh...
Szukałem na forum i nie znalazłem dokładnie i wprost napisane gdzie to można znaleźć w pliku .css a porównuj?c pliki różnych stylów też nie doszedłem do tego.
Chodzi mi o to:
1. Czy da się zrobić tak żeby treść posta miała inny kolor a sygnaturki inny?
2. Jak wywalić te linie poziome w poście między tekstem a datą napisania postu
3. Gdzie się edytuje kolor tego cienkiego pola między poszczególnymi odpowiedziami w temacie
kowalcook - 29-09-2004, 21:52
ad1 oczywięcie że się da poprostu w pliku viewtopic_body.tpl znajdź wpis dotyczący treści postu i przypisz mu odpowiedni? klas?
np:
jeśli chcesz zmienić kolor tekstu sygnaturki to przypisz odpowiedni? klas? do tego skryptu:
Kod: | {postrow.SIGNATURE}{postrow.SIG_IMAGE} |
domysla klasa tego skryptu to :
możesz zmienić na inną która istnieje lub też stworzyć nową klas? w pliku css twojej skórki
jezeli chcesz zmienić kolor domyślny textu posta poprostu zmieniasz klase do skryptu:
Kod: | {postrow.MESSAGE}{postrow.ATTACHMENTS} |
analogicznie jak poprzednio będę też możesz zmienić ustawienia koloru dla tej klasy w pliku css (ale lepiej jak poprostu zdefiniujesz inną klas?)
ad2 w tym samym pliku usu? tag który znajduje się tu? nad skryptem oznaczającym treść posta czyli Kod: | {postrow.MESSAGE}{postrow.ATTACHMENTS} |
ad3 jeżeli dobrze zrozumiałem to w tym samym pliku prawie na końcu zaraz po komendzie Kod: | <!-- END postrow --> | usu? lub zmieć ten wiersz czili
pozdro
|
|
|