To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Problem z modyfikacją - [OffTopic] Blokada Spam Botów...

Lololowski - 21-09-2007, 15:49
Temat postu: [OffTopic] Blokada Spam Botów...
Zastanawiałem się nieco nad problemem... i ciekaw jestem co o tym myślicie... - gdyby utworzyć modyfikację, która pokazywałaby losowo obrazki umieszczone w odpowiednim katalogu i zadawały pytania o rzeczy, znajdujące się na obrazkach... np obrazek przedstawiający Leppera ubranego w czarny garnitur z czerwonym krawatem i możliwe pytania do tego - jaki kolor ma garnitur; jaki kolor ma krawat; kto jest na obrazku; etc...

Myślę że boty miały by problem w "nauczeniu się" czegoś takiego pod warunkiem, że baza obrazków i pytań do nich byłaby co jakiś czas aktualizowana...

Jak myślicie ?
Opłacałoby się coś takiego robić ? Czy raczej jest to nie warte zachodu ?

joli - 21-09-2007, 15:59

Mysle ze nie warte. Na razie pytania starczaja, a jesli przestana to i tak tylko sie powiesic zostanie.
Lololowski - 21-09-2007, 16:09

joli napisał/a:
Mysle ze nie warte. Na razie pytania starczaja, a jesli przestana to i tak tylko sie powiesic zostanie.

Hm... a jeszcze coś innego mi przyszło do głowy - to już tylko moje takie zapytanie - czy da się jakoś (zamiast kolejno banować) ustawić stałe dozwolone domeny maili z których da się rejestrować... banlista jest nieskuteczna bo na dobrą sprawę każdy może sobie na swoim serwerze stworzyć domenę z mailami i już bany idą w ciort... a gdyby była mozliwość zezwalania na tylko niektóre maile to myślę, że byłoby to całkiem OK...