To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Problem z modyfikacją - [Problem] Zmniejszenie funkcjonalności edycji profilu w reje

Lololowski - 16-09-2007, 20:02
Temat postu: [Problem] Zmniejszenie funkcjonalności edycji profilu w reje
Czy ktoś wie jak zrobić coś takiego -
użytkownik podczas rejestracji (do czasu pierwszej wizyty na forum) nie ma możliwości wypełnienia pól "strona WWW" i "sygnatura" ?

FOXIK - 16-09-2007, 22:50

Można ustawić minimalną ilość postów, aby można było ustawić avatar. O to Ci chodzi ?
Lololowski - 17-09-2007, 23:03

Ufff... chodzi mi o coś takiego:

jeśli użytkownik się rejestruje (mode=register) to adres strony użytkownika, sygnatura i zainteresowania są puste... /możliwość podawania tych danych tylko w trybie edycji profilu => powinno to w sporym stopniu ograniczyć pierdoły wpisywane w tych polach przez boty (tak myślę)...

czy ktoś mógłby mi doradzić jak powinno wyglądać coś takiego ?
(o inne pola się nie boję, bo nie przewidziałem więcej pól tekstowych :P )

i ewentualnie druga taka "modyfikacja" czy ktoś wie jak ją zrobić - mianowicie:
przy rejestracji sprawdza czy dany mail (lub serwer mailowy) nie znajduje się na banliście i jeśli tak to nie zakłada konta...

arcy - 17-09-2007, 23:26

Lololowski napisał/a:
powinno to w sporym stopniu ograniczyć pierdoły wpisywane w tych polach przez boty
Zawsze myślałem, że chodzi o to aby boty wcale się nie rejestrowały, a nie żeby nie wypełniały pól...
Lololowski napisał/a:
przy rejestracji sprawdza czy dany mail (lub serwer mailowy) nie znajduje się na banliście i jeśli tak to nie zakłada konta...
Pa | Użytkownicy | Banlista ?
Lololowski - 17-09-2007, 23:36

arcy napisał/a:
Lololowski napisał/a:
powinno to w sporym stopniu ograniczyć pierdoły wpisywane w tych polach przez boty
Zawsze myślałem, że chodzi o to aby boty wcale się nie rejestrowały, a nie żeby nie wypełniały pól...

Póki co pasuje mi coś takiego ;) choć nie gwarantuję, że nie wykonam jakiejś mutacji od takiego skryptu - jeśli będzie skuteczna to się podzielę
arcy napisał/a:
Lololowski napisał/a:
Pa | Użytkownicy | Banlista ?

Czemu jak człowiek za długo grzebie w skrypcie to zaczyna pitolić od rzeczy :shock:

joli - 18-09-2007, 00:14

Nie bede mowic, kto pitoli, zamaist sobie poszukac. Choćby najprostszego sposobu. ;]

Znajdz w stylu plik profile_body_add.tpl , a w nim:

Kod:
<tr>
      <td class="row1"><span class="gen">{L_WEBSITE}:</span></td>
      <td class="row2"><input type="text" class="post" onFocus="Active(this)" onBlur="NotActive(this)" style="width: 200px" name="website" size="25" maxlength="255" value="{WEBSITE}" /></td>
    </tr>

i zamien na:

Kod:
<!-- BEGIN switch_edit_profile -->
<tr>
      <td class="row1"><span class="gen">{L_WEBSITE}:</span></td>
      <td class="row2"><input type="text" class="post" onFocus="Active(this)" onBlur="NotActive(this)" style="width: 200px" name="website" size="25" maxlength="255" value="{WEBSITE}" /></td>
    </tr>
<!-- END switch_edit_profile --> 

w ten sposob w czasie rejestracji nie bedzie pola www

Lololowski - 18-09-2007, 00:30

ała... to bolało.. no ale cóż jestem amatorem, który próbuje własnych sił z tym i owym, a wiedze na temat mam znikomą... czy w takim razie jest gdzieś dostępna lista takich przełączników (chyba, że się je jakoś tworzy xD)

i dzięki ;)