To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

HydePark - Aplikacja TV do tunera

gaku - 07-09-2007, 19:03
Temat postu: Aplikacja TV do tunera
Witam, szukam jakiejś dobrej, lekkiej aplikacji do odtwarzania tv z tunera. Platforma windows, jak znacie jakieś dobre, to proszę o informację :) dzięki :)
geman - 07-09-2007, 19:38

co prawda już od co najmniej roku nie korzystam z tunera w kompie, ale używałem ich trochę i mogę polecić dscalera
http://deinterlace.sourceforge.net/

Z tymże do takich bardzo lekkich ona nie należy - zwłaszcza gdy włączone są filtry poprawiające obraz.

Lekki jest natomiast Jtv - ale mogą być problemy z wyświetlaniem obrazu przez nowsze karty graficzne. Używałem go właśnie do czasu zmiany grafiki i byłem naprawdę zadowolony - praktycznie zero wpływu na system.

joli - 07-09-2007, 20:43

A moze by tak powiedziec, jaki masz ten tuner?
nie kazda aplikacja dziala z kazdym.

azwel - 07-09-2007, 20:47

ChrisTV czy coś w tym stylu. Nie miałem z tym żadnego problemu podczas gdy dołączona do tunera aplikacja odmawiała współpracy :/
joli - 07-09-2007, 20:59

A z moim dzialac nie chcial...
gaku - 07-09-2007, 21:02

pixel view play tv pro

chris tv odpada bo to dno... ładuje się i ładuje... i nie jest powiedziane, że się załaduje...

joli - 07-09-2007, 23:25

Ta karta juz najnowsza nie jest i odlotowa takze. Trzeba by sprawdzic, na jakich kodekach dziala. i poszukac cos zastepczego, jesli nie dziala ci dobrze na firmowym, choc powinno
gaku - 07-09-2007, 23:34

firmowego nie używam, bo to tragedia :P aktualnie używam MoreTV, ale szukam czegoś innego