HydePark - Jak zwiększyć popularność forum?
Dynax - 03-09-2007, 13:51 Temat postu: Jak zwiększyć popularność forum? Mam takie małe pytanie... jak zwiększyć popularność swojego forum. Mam forum z ładnym stylem i o ciekawej tematyce. Ale problem w tym, że nikt nie chce na nie wchodzić i się rejestrować. Jak można to zmienić?
joli - 03-09-2007, 14:07
ojoj.
smyku2 - 03-09-2007, 14:42
na początek poczytaj ten temat: http://www.przemo.org/php...t=29926,start,0
pecador - 03-09-2007, 14:53
masz tak świetne forum, że nawet nie da się na nie wejść..
Dynax - 03-09-2007, 17:40
Już się da
lukas79 - 03-09-2007, 18:13
by to zaczelo funkcjonowac musi byc o czym pisac
jak ktos widzi pustki to nic nie napisze - trzeba pracy, pozakladaj tematy, popros znajomych o pomoc - samo sie nie zacznie pisac
na to nie licz
kevvin! - 03-09-2007, 18:17
Wymień się z inna strona lub forum linkami, banerami. Zapłać Przemkowi bodajże i Ci wrzuci link tutaj na tym forum i stronie glównej.
lukas79 - 03-09-2007, 18:20
kevvin! napisał/a: | Wymień się z inna strona lub forum linkami, banerami. Zapłać Przemkowi bodajże i Ci wrzuci link tutaj na tym forum i stronie glównej. |
1. nikt nie wymieni sie z pustym forum
2. nie ma co promowac - tam nie ma tresci, a to google najbardziej lubi - same linki przy pustej stronie niezbyt wiele pomoga
najpierw trzeba popracowac nad trescia
Dynax - 03-09-2007, 18:24
A ze stroną mi się udało. Na moją stronę wchodzi teraz dużo osób. Ale z forum tak łatwo nie jest.
Sekrety:
1. Wymiana linkami ze znajomym Webmasterem (www.akcja-firefox.pl)
2. Dodałem stronę do wyszukiwarek
Ale z forum tak mi się nie udaje.
vegetagt - 03-09-2007, 18:54
Dynax, bo strona ma treść, a nowe forum, to raczej nei bardzo.
raf_b - 08-09-2007, 12:25
Ja walczyłem ok. pół roku. Mam forum ślubne i sporo materiałów sam wrzucałem. Np adresy restauracji, sal itd. Jakieś przykłady sukien ślubnych, no to wszystko, co jest związane z tematyką. Oczywiście wyszukiwarki - podstawa. Potem dołączyła jedna pani i wrzuciła na forum wiele babskich tematów. Potem trochę mieszałem z czytaniem i rejestracją, nie polecam zmieniać na "czytanie dla zarejestrowanych", ale wydzielić najbardziej popularne tematy i je zablokować. Reszta na zachętę powinna być do czytania dla wszystkich. Skok w ilości użytkowników zanotowałem w lipcu/sierpniu. Teraz szkoła, to widzę, że jest mały zastój, z resztą miałem problemy serwerowe, więc przyczyny mogą być po tej stronie. Wydaje mi się również, że powinno się znaleźć jak w biznesie - niszę, tematykę której jest mało w sieci. Moje forum powstało, kiedy forum weselne na Wielkopolskę padło, a innych nie wynajdywałem. Teraz wepchnęło się jakieś poznańskie, ale ja zdążyłem się rozwinąć.
|
|
|