Style do wersji 1.9 i starszych - Rangi jako .JPG
**PrZeMo** - 13-08-2004, 21:58 Temat postu: Rangi jako .JPG Witam.
Co zrobic zeby rangi które (chodzi mi o to co jest na stronie www.forumimages.com, jakies gwazdki, kóżka, kwadraciki pod nickiem) mogębyc w formacie .JPG. Gdy tak zrobilem w PA wogóle sie nie pokazaly. Moze byc tylko .GIF. Czy da sie cos zmieinc zeby mozna bylo dac .JPG bo jest ??dnijesza jakosc.
vegetagt - 13-08-2004, 22:05
a nie można poprostu zmienić rozszerzenia ręcznie? obrazek wtedy będzie żadny i będzie miał rozszerzenie .GIF
They - 13-08-2004, 22:06
niestety nie ma jpg, tylko gif...
jeśli wybierzesz żadniejszy jakoś? to trzeba zrobić w photoshopie i ustawiasz w opcji na "web", to ci daje żadniejszy w GIFie
Adacho - 26-09-2004, 19:57
Jeżeli masz tylko JPG możesz je przerobić jakimś programem graficznym na gify
nie wiem czy to zmeni jakoś? obrazka ale całkiem przydatna rzecz
ja do zmiany jpg na gif i odwrotnie uzywam ACDSee
najprostrzy i ??two dostepny programik
vegetagt - 26-09-2004, 21:13
raczej wtedy na jakości obrazek straci
zróbta jak w moim poście który jest 2
kowalcook - 27-09-2004, 23:05
nie koniecznie wcale nie musi straci? na jakości wystarczy to odpowiednio zrobić i zastosować odpowiednio bitow? jakoś? kolorów
a 16000000 barw w zupełności wystarczy
Crack - 28-09-2004, 15:37
JPEG jest formatem kompresji stratnej, czyli zawsze się traci na zapisie. Nie ma tu znaczenia przestrze? barwna ani jakoś? ustawiona w programie graficznym.
Jak ktoś mi nie wierzy, niech zapisze jaki? plik jako bmp i jpg, a następnie otworzy ten jpg i zapisze go także jako bmp. Jak sama nazwa mówi, bmp to mapa bitów, czyli obydwa pliki po zapisaniu powinny byc identyczne (zakładaj?c, że jpeg nie stosuje kompresji stratnej).
|
|
|