Integracja: Joomla - [Problem] Logowanie na forum - joomla+przemo
BeetelPL - 15-06-2007, 08:27 Temat postu: [Problem] Logowanie na forum - joomla+przemo Witam serdecznie.
Zainstalowałem sobie joomla+przemo wszystko ładnie pięknie tylko nie mogę sie zalogować na forum próbowałem rożnych rzeczy: zmieniać konfiguracje wpisywać domene na rożne sposoby (forum.maniakgs.pl/ maniakgsm.pl/ maniakgsm.pl/forum) - problem jest gdzieś w bazie danych tylko nie wiem gdzie - bo zaraz po instalacji wszystko działało dobrze, a później jak przenosiłem swoich użytkowników i posty do nowej bazy zaczęło sie paprać.
stone - 22-06-2007, 22:20
W jaki sposób przenosiłeś użytkowników?
halohalo - 07-01-2008, 00:12
Dopiszę się ze swoim problemem bo podobny
Dziś zainstalowałem joomlę ale bez integracji z forum. Niemniej mam problem z logowaniem. Po wpisaniu loginu i hasła IE nie może odnależć strony, cofam się i oczywiście jestem zalogowanym użytkownikiem na forum. po wylogowaniu to samo przegladarka gubi forum.?
forum mam w subdomenie forum.nazwastrony.pl
portal w głównej domenie.
Czy to wina cookie? nie wiem czy odczekać jakiś czas aż się ustawi, czy coś trzeba zminić przez ftp? Jak sądzicie? Bo nie mogę przez to dostać się do panelu admina
[ Dodano: 07-01-2008, 03:56 ]
Próbowałem, coś robić na bazie ztego co wyczytałem, ale się wiele nieznam
No i teraz już nawet wogule się nie można zalogować :-/
[ Dodano: 07-01-2008, 04:21 ]
Kolejny mały kroczek:
Po zalogowaniu i wylogowaniu, przekierowuje na główną domenę z forum.halohalo.pl na halohalo.pl/forum ale nadal niewiem co zmienić i gdzie:-/
marcus - 07-01-2008, 10:27
halohalo, Panel Admina -> Konfiguracja -> Ustawienia Cookies i adresów ->
Nazwa Domeny: forum.halohalo.pl
Ścieżka skryptu: /
to powinno pomóc
halohalo - 07-01-2008, 16:53
No być może, ale jak się dostać do admina jak mi przeglądarka gubi forum po zalogowaniu?
Może da się to jakoś inaczej zmienić, ftp? baza?
z!omek_PL - 07-01-2008, 16:58
Kod: | UPDATE `phpbb_config` SET `config_value` = '/' WHERE `config_name` = 'script_path';
UPDATE `phpbb_config` SET `config_value` = 'forum.halohalo.pl' WHERE `config_name` = 'server_name'; |
halohalo - 07-01-2008, 17:07
Ok a który to jest plik w bazie? config?
z!omek_PL - 07-01-2008, 17:10
zapytanie do SQL
halohalo - 07-01-2008, 18:08
z!omek_PL napisał/a: | Kod: | UPDATE `phpbb_config` SET `config_value` = '/' WHERE `config_name` = 'script_path';
UPDATE `phpbb_config` SET `config_value` = 'forum.halohalo.pl' WHERE `config_name` = 'server_name'; |
|
pomogło to zapytanie (musiałem jedynie zmienić prefix na swój)
z!omek_PL Dziękuję.
|
|
|