Problem z modyfikacją - Modyfikacja ShoutBox by Przemo
Michalko - 15-05-2007, 15:06 Temat postu: Modyfikacja ShoutBox by Przemo Mam problem z dostosowaniem SB do własnych potrzeb. Głównie mnie nurtuje sprawa skórki Co prawda SB korzysta z CSS-ów obecnej skórki, ale nagłówek ShoutBox'a pozostaje we wzruszającym kolorze szarym Widziałem na forach opartych o skrypt phpBB by Przemo, nagłówek SB korzystający ze skórki forum. Również chciałbym mieć taki sam wygląd tego nagłówka, jak wygląda nagłówek z napisem "Forum":
Screen:
Skrypt forum: phpBB 2.0.22
Druga sprawa to zmiana kolejności wyświetlania wiadomości. Chciałbym, żeby najnowsza wiadomość była na górze. Znalazłem temacik na forum, ale opis do jakiejś starszej wersji i właściwie nie dało się jej zastosować w wersji, której używam czyl 1.4
Morpheuss - 15-05-2007, 16:07
Podaj adres forum
joli - 15-05-2007, 16:08
Aby uzyskać pomoc wymagany jest adres forum z problemem. Podaj pełny, realny adres forum, z http:// (klikalny!), nie używaj aliasów. Adres ma być w profilu lub w treści posta. Jesli masz kilka forów, napisz którego problem dotyczy! Jeśli tego nie zrobisz Twój post zostanie usunięty! |
Michalko - 16-05-2007, 13:29
No kurcze mam go na localhost'ie...dlatego też podałem adres forum 127.0.0.1 Nie rozumiem co Wam to da, że wejdziecie na moje forum...nie chce żebyście robili coś za mnie, proszę tylko o pomoc w konkretnej sprawie
joli - 16-05-2007, 14:17
Michalko, to nie jest forum dla wróżek, co z obrazków czytają przyszłość.
Jak myślisz, skad mamy wiedziec, co jest nie tak?
INIM - 16-05-2007, 14:18
Michalko napisał/a: | Skrypt forum: phpBB 2.0.22 |
Michalko - 17-05-2007, 22:20
joli napisał/a: | Michalko, to nie jest forum dla wróżek, co z obrazków czytają przyszłość.
Jak myślisz, skad mamy wiedziec, co jest nie tak? |
Przecież nie wrzuciłem samego obrazka, ale podałem konkretnie co mnie gryzie. Problem dotyczy moda Przema, więc skoro jestem na jego forum to chyba większość samego moda zna Co więcej trzeba
joli - 17-05-2007, 22:22
trzeba wiedziec,gdzie u ciebie jest bład. Dla nas to nie jest mod, a normalka.
|
|
|