Konwersje, przenoszenie, łączenie forów, integracje - IPB 2.1.7 to PHPBB by przemo
przemek1112 - 05-05-2007, 22:44 Temat postu: IPB 2.1.7 to PHPBB by przemo Jak w temacie jak przekonwektorować bazę danych z ipb na phpbb by przemo ?
necik - 06-05-2007, 08:24
Ja to robiłem jakiś czas temu z 2.1.6 na phpbb a później na phpbb by przemo
Konwerter znalazłem na phpbb.com chyba
Pamiętaj, że hasła wszystkich userów zostana zmienione (stare nie będą działać)
Wszystkie załączniki też zostaną utracone
Dlaczego chcesz przenieść? Nulled?
przemek1112 - 06-05-2007, 08:33
bo ipb sie sypło i blędy są
necik - 06-05-2007, 08:36
No to jak masz baze "rozjechana" to mozesz miec klopot z przeniesieniem
Ogolnie dobrze wspominam czasy IBP, zeby tylko bylo tańsze
Poszukaj konwertrera, jak nie znajdziesz do 2.1.7 to uzyj z 2.1.6, z tego co wiem baza sie nie zmienila wiec konwerter powinien pomoc.
Uwazaj tez na klodowanie, mialem z tym klopot, ale Przemo zrobil Converter do zmiany ogonków w bazie, wiec z tym klopotu nie powinno byc
przemek1112 - 06-05-2007, 09:16
necik napisał/a: | No to jak masz baze "rozjechana" to mozesz miec klopot z przeniesieniem
Ogolnie dobrze wspominam czasy IBP, zeby tylko bylo tańsze
Poszukaj konwertrera, jak nie znajdziesz do 2.1.7 to uzyj z 2.1.6, z tego co wiem baza sie nie zmienila wiec konwerter powinien pomoc.
Uwazaj tez na klodowanie, mialem z tym klopot, ale Przemo zrobil Converter do zmiany ogonków w bazie, wiec z tym klopotu nie powinno byc |
tylko w plikach jest namieszane bo dodawałem mody , nie chce już mi się grzebać i tego robić
baza danych jest cała
OK ZNALAZŁEM JEŚLI KTOŚ CHCE ZAMIESZCZAM TUTAJ ta wersja działa z IPB 2.1.x pozdrawiam
|
|
|