Wersje 1.9 i starsze - problem z ciasteczkami na neostradzie (własny serwer)
Vesimir - 19-07-2004, 00:41 Temat postu: problem z ciasteczkami na neostradzie (własny serwer) Jako że szukałem i nie znalazłem, o¶mieliłem się spytań guru w te klocki na ?amach forum.
Generalnie ze wszystkim sobie poradziłem, wszystko piłknie działa bez za?utu, ale niestety autologowanie kuleje, mianowicie muszę za każdym razem wpisać w domenie cookie adres ip na którym w?a?nie sie znajduje, jest to delikatnie mówięc uci??liwe.
Więc mam pro¶be , czy może kto¶ wie w którym skrypcie znajduje sie owa nieszczęsna lokalizacja domeny,
chciałbym go edytować i wstawić tam automatyczne sprawdzanie ip,
Serdecznie dziękuję za pomoc.
Widmo - 19-07-2004, 00:48
panel admina, ustawienia, druga fiszka.
Vesimir - 19-07-2004, 00:59
dziękuję za odpowiedz, pokombinuje, ale czy przypadkiem nie będę musia? dopisać regu?ki do którego¶ skryptu co by automatycznie sprawdza? ip zewnętrzne? bo może kiepsko opisałem problem, bo wpisywać to muszę co jaki? czs , jak tylko zmieni sie ip w neostradzie.
Widmo - 19-07-2004, 11:36
to zakloz sobie domene na www.no-ip.com, dostaniesz adres np taki: ats-clan.no-ip.com a na swoim kompie odpalisz program, co sprawdza aktualny IP i bedzie sam uaktualnial DNSy no-ip.com - wtedy w adres forum wpisujesz "ats-clan.no-ip.com" domena cookie tez. Pozdrawiam.
Pamoetaj o POMOGL
Vesimir - 19-07-2004, 15:31
dzięki bardzo, ale pokmbinuje, jak wyjdzie to dam jak±¶ odpowiedz czy co? wysz?o
pozdrawiam
[ Dodano: 07-08-2004, 00:12 ]
No i cóż chciałem był m?dzejszy ,hehe, oczywięcie nic sie nie dało (oczywięcie ja nie dałem rady bo za cienki bolek jestem) ale zarejestrowałem sie w no-ip.com , a w prv.pl zrobićem przekierowanie i działa, więc następnym razem odrazu sie posłucham rady MAESTRO.
Pozdrawiam i dziękuje.
Ps. i tak przeniosłem portal na zewnętrz, jest to wygodniejsze.
|
|
|