Integracja: Joomla - [Problem] Joomla...
Lololowski - 25-03-2007, 18:48 Temat postu: [Problem] Joomla... Co z tym zrobić ?
Fatal error: Allowed memory size of 8388608 bytes exhausted (tried to allocate 92160 bytes) in /blablabla/administrator/modules/mod_fullmenu.php on line 84
[ Dodano: 26-03-2007, 00:27 ]
Już sobie poradziłem... w pliku konfiguracyjnym było dodać:
Kod: | ini_set("memory_limit", "16M"); |
i wszystko gra
[ Dodano: 26-03-2007, 00:48 ]
Ale nie do końca... sprawdziłem pliki forum poprawiłem co miałem, ale jest inny problem...
Kiedy próbuję logować się do panelu admina, czy używać czegokolwiek co używa przekierowań - wyrzuca mnie do katalogu głównego, gdzie już znajduje się jedno forum i portal (joomla i forum znajdują się w podkatalogach, a obecnie działające portal i forum znajdują się w katalogu głównym... ) WTF ? co pozmieniać, żeby nie wracało mnie do poprzednich forum i portalu ?
A poza tym wywala mi mnóstwo błędów... Proszę o pomoc:
http://www.farad.prz.edu.pl/portal_joomla/
stone - 27-03-2007, 21:49
Założyłem sobie konto i co do logowania to mi działa prawidłowo. Czy możesz sprecyzować gdzie dokładnie Cie przenosi?
Jedyny błąd jaki widzę to jest w module ostatnich wiadomości z forum, wejdź w jego właściwosci w panelu admina i wpisz tam ustawienia i powinno zadziałać.
Pozdrawiam
Lololowski - 27-03-2007, 22:54
To jest jedno... ale drugie to to, że na tym samym serwerze jest jeszcze jedno forum i jeszcze jeden portal... struktura katalogów wygląda (pi razy oko, bo nie pamiętam dokładnie) tak:
HTML (folder portalem działającym obecnie)
|
|-forum (działające obecnie)
|
|-portal_joomla (portal który ma zastąpić obecny, ten z którym mam kłopot)
____|
____|-forum (to wbudowane w Joomle)
Problem polega na tym, że jak chcę się zalogować do PA w forum z Joomli to przekierowanie wyrzuca mnie do forum które działa obecnie...
rafales - 28-03-2007, 16:09
masz dwa fora i jeden portal? Czy dobrze zrozumiałem co piszesz?
A czy forum przema i portal joomla masz w tej samej bazie ?
Sprawdź jeszcze domenę którą wpisałeś w PA forum przema
|
|
|