To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Wersje 1.9 i starsze - dodatkowy opis

jEeeRrYyy - 20-04-2004, 18:28
Temat postu: dodatkowy opis
no wiec tam mam problem otóz interesuje mnie fakt dodatkowego pola
jak ustawiam maxymalna ilosc liczb : 70 i jak pisze to w temacie nie zawija sie tekst wg linni polo gdzie jest pokazane dane o uzytkowniku
tylko pokazany jest tekst w długosc ....

jak zrobic zeby tekst sie zawija? :?:

mopek - 20-04-2004, 19:28

a mógłby? po polsku? :roll: skoncentruj się, zastanów i napisz - póżniej przeczytaj, popraw i naci?nij podgląd. Jak już zobaczysz podgląd i wszystko będzie czytelne i jasne to wci?nij "wyślij". Powodzenia!
jEeeRrYyy - 20-04-2004, 20:20

no wiec tak po lewej stronie masz napisane np
Kod:
mopek

i jest taka opcja w panelu administracji jak " dodatkowe pole " gdy je ustawiłem kazdy uzytkownik w profilu może napisac cos tam ja wyznaczyłem tam maxymalna liczbe literek + spacja = 70

gdy napisze np te 70 to nie zawija mi sie tekst wg. forum tylko napis idze w zdłuz czyli poszerza okienko po lewej stronie ....
mysle ze teraz lepiej wytłumaczyłem ;)

mopek - 20-04-2004, 21:10

no widzisz "jak umiesz to potrafisz" jak to mawia mój kumpel :D

tylko, że to trochę problem jakby od dupy strony poruszasz bo to w?a?nie po to jest ograniczenie do ustawienia żeby użytkownicy nie wpisywali długa?nych opisów i żeby nie psu?o wyglądu forum... o tym już było na forum i przypuszczam, że nie raz.... :roll:

chyba, że nadal nie rozumiem o co ci chodzi... :/

drott - 20-04-2004, 21:16

Rozumiesz o co mu chodzi. Jery, ogranicz liczbe znakow tak, zeby Ci dodatkowe pole nie poszerzalo lewej kolumny.
jEeeRrYyy - 20-04-2004, 21:32

nie to nie hcodzi o to na komforum jest ustawione 100 max i im nie poszerza tego lewego pola tylko w dóż pisze ...
tzn ze zawija linnie zgodnie z uk??dem strony

mopek - 20-04-2004, 21:45

i znowu wcisn??e? "wyślij" przedwcześnie... :roll:
Widmo - 20-04-2004, 21:56

WARN, WARN, WARN :)
jEeeRrYyy - 20-04-2004, 22:40

może łatwiej bedzie wam to zobaczyc :!:
tam jak pisze
Telefon : bla bal bal to u niego jest wiersz zawinany i nie poszerza okna a u mnie na forum poszerza i idze w jednej linni

Przemo - 21-04-2004, 00:11

TO juz jest kwestia HTML, ja akurat ustawilem zeby nie ?amało kolumny, mozna to zmienic, trzeba znac podstawy HTML
rew2 - 21-04-2004, 00:34

otworz plik viewtopic_body.tpl

znajdz:
Kod:
<td align="left" valign="top" class="{postrow.ROW_CLASS}" nowrap="nowrap">

z lini usun:
Kod:
nowrap="nowrap"

zapisz i sprawdz

Przemo - 21-04-2004, 01:08

Ale lepiej by bylo dodac tam drugie pole TD bo jesli odblokuje łamanie pola to bedzie ?amało ikone płci.
rew2 - 21-04-2004, 01:18

robilem to u jednej osoby tez myslalem ze tak sie bedzie dzialo ale nie bylo zadnego bledu i oczywiscie mozna dlaczego niechoc wiem ze to takze dziala bezproblemowo zreszta mozna to sprawdzic.
Agnessj - 21-04-2004, 08:24

Tak ta osoba jestem ja - dzieki Rew
Mialam ten sam problem zrobilam to co powiedzial Rew i jest ok :)

Ale tez z checia dodalabym dodatkowe pole gdyby ktos napisal jak to zrobic zebym czegos nie skaszanila :roll:

jEeeRrYyy - 21-04-2004, 19:06

no niestety ... dla mnie to nie pomoglo :(
inne sposoby :?:

updAtE :
pomogło dzieki bardzo :D