Poszukiwania - [mod]Nietypowy ban
Murky - 01-05-2006, 16:42 Temat postu: [mod]Nietypowy ban Witam. Chcialbym sie pozbyc pewnego natreta. Ban z gory odpada bo gosc ma neo podobnie jak i masa innych osob z forum. I na dodatek wszyscy pochodza z tego samego oddzialu neo. Usuniecie konta nic nie da bo gosc ma tendencje do czestych rejestracji, tak samo chcialbym rowniez uniknac aktywacji kont przez admina.
Wpadlem na pewien pomysl ktory (znajac tego goscia) zalatwiby sprawe na dluzszy okres czasu. Chodzi o to aby po wejsciu na forum sprawdzane bylo czy dany user ma pewne ciacho jesli tak to jest to rownowazne z banem... A poza tym przydatne by bylo aby takie ciacha byly nadawane zaraz po zalogowaniu sie przez goscia na jego konto x (aby uniknac gimnastykowania sie w podlozeniem gosciowi 'prezentu' )
Duzo by bylo z tym roboty? A moze juz ktos mial podobny problem?
nasedo - 01-05-2006, 19:30
wydaje mi sie, ze juz jest cos takiego, ciastko jest aktywne przez 24h od dania bana, dlatego bedziesz go mial nawet jesli dostaniesz tylko na kilka godzin.. (przynajmniej kiedys tak bylo)
ZaMeR - 02-05-2006, 15:25
ale przeciez ciastka w kazdej chwili mozna usunac? wiec to chyba mija sie z celem bo rowna sie to zrestartowaniu neostrady ; >
vegetagt - 02-05-2006, 18:41
hmm czy ciacha sie kasują przy restarcie neo?
Jak osoba nie wie ze jest banowana przy pomocy cookisów to zanim na to wpadnie to minie troche czasu.
ZaMeR - 02-05-2006, 19:23
vegetagt napisał/a: | hmm czy ciacha sie kasują przy restarcie neo? | chodzi mi o to, ze kasowanie ciastek trwa tyle co restart neo - kilka klikniec, wiec po co sie glowic i pisac cos w php ;P
vegetagt napisał/a: | Jak osoba nie wie ze jest banowana przy pomocy cookisów to zanim na to wpadnie to minie troche czasu. | jesli ktos ma zmienne ip i po restarcie ip nadal jest zbanowany to chyba latwo sie domyslec ze cookies no chyba ze sa tacy slabo kumaci ludzie jeszcze no to moze i warto
vegetagt - 02-05-2006, 22:19
ZaMeR napisał/a: | no chyba ze sa tacy slabo kumaci ludzie jeszcze no to moze i warto |
Ja niewiem ile inteligentnych osób ma frajde ze spamowania. Owszem, zrobi to raz, drugi a potem mu sie znudzi, a tacy idioci robią to cały czas
irekk - 03-05-2006, 00:14
nie da sie tego skutecznie zablokowac - jedyne co to test na inteligencje przy rejestracji
|
|
|