To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Poszukiwania - [Propozycja] Zaproś na forum - formularz via mail

gamsiu - 13-03-2006, 16:27
Temat postu: [Propozycja] Zaproś na forum - formularz via mail
Witajcie,

Przydałaby się funkcja wysyłania zaproszeń na mail. Proponowałbym stworzenie linka "Zaproś znajomych" gdzieś w widocznym miejscu, może w okolicach "Kto jest na forum"? Nad lokalizacją można pomyśleć później.

Wszystko oparte na adv_person

Klikniecię w "zaproś znajomych" miało by przenosić na strone z formularzem do wpisania adresu mail i np. swojego komentarza. Formularz wysyłałby maila z treścia zaproszenie/opisem formum oraz linkiem http://adres/index.php?ap...cej_zaproszenie

Oprocz tego na stronie wysylania zaproszen bylby link do skopiowania, taki jak teraz jest w proflu.

Przy okazji omawiania adv_person były głosy że dużo osób bedzie mialo problem ze znalezieniem swojego linku do skopiowania. Takie rozwiazanie niesamowicie poprawiłoby i ulatwilo promocje naszych for ;)

Co o tym myślicie?

d007 - 13-03-2006, 16:30

Pomysł ok.

Ja sobie takie coś zrobiłem w php. Na stronce naszego klubu po zalogowaniu jest formularz gdzie podajesz się email kogo chce się zaprosić. Wysyłany jest email jako html (tekst wcześniej przygotowany) a dodatkowo pobiera sobie Twoje ID i do linka na końcu dodaje ap=XX (XX- twoje id)

Działa super ;) ale kodu nie mam jak wklejić bo to akurat jest skrypt zintegrowany z naszą stroną a z forum tylko pobiera ID.

gamsiu - 13-03-2006, 16:37

No ja sobie właśnie zdaje sprawe, że to jest łatwe do wykonania a przecież można wykorzystać do tego cześć adv_person

Można to dopracować, w pole from maila wstawiać nick z forum itd.

rosolek - 17-07-2006, 17:33

wlasnie czegos takiego szukam :) szkoda ze nikt sie tym nie zajal :(
moze znalazlby sie ktos tak mily co ?? ;]