1.12.7 i starsze - ShoutBox Smiles
Sylwia - 04-03-2006, 22:34 Temat postu: ShoutBox Smiles
ShoutBox Smiles
Dodaje przycisk z buźkami w SB
Kod: | ##############################################################
## MOD Title: ShoutBox Smilles
## MOD Author: Damianmyst <damian-ziemba@o2.pl> http://kbk.sytes.net or http://kbkteam.tk
## MOD Description: Dodaje do ShoutBoxa link do okienka z u¶mieszkami. Dzięki temu
## wstawianie u¶mieszków do ShoutBoxa odbędzie się w lepszy sposób...nie trzeba
## pamiętać kodów u¶mieszków.
##
## MOD Version: RC 1 -> 1.1
##
## Trudno¶ć instalacji: łatwe
## Czas instalacji: 10 sekund
## Plików do edycji: 1
## - templates/subSilver/shoutbox_body.tpl
##############################################################
## Author Notes: Update z RC 1 do 1.1
## Przed edycj± zrobić backup danych. Zaleca się również poszerzenie shoutbox'a.
## mods_info oraz uzupełnienie o j. angielski: shqvarny
## dostosowała do wersji phpbb by Przemo 1.12.4 i przetłumaczyła: Sylwia
############################################################## |
Co modyfikacja potrafi:
dodaje w shoutboxie button: "Smiles" (obok "wyślij" i "R") po kliknięciu na który pojawia się okienko z uśmieszkami. To taka mała pomoc dla tych co nie umieją zapamiętać kodów uśmieszków.
ORI - 04-03-2006, 22:38
Sylwia, ja u siebie tak samo zrobilem i dziala bez zarzutu
bunitas - 04-03-2006, 22:47
u mnie tez wszystko ladnie smiga
Sylwia - 04-03-2006, 22:51
Bardzo się ciesze
Vegner - 04-03-2006, 22:54
a ja nie moge rozpakować nie wiem co sie dzieje z moim WinRARem.
ekspedyt - 04-03-2006, 23:17
Sylwia, modzik ładnie działa. Jedyne co bym zmienił to napis Smiles na Emotki albo uśmieszki Najlepiej by ten napis, był w plikach langa. W angielskim smiles w polskim emotki.
a tak przy okazji popraw instrukcje :]
Kod: | ## Plików do edycji: 1
## - shoutbox_send.php |
Vegner, http://www.winrar.pl/ zaktualizuj
Sylwia - 04-03-2006, 23:44
Vegner, dla Ciebie instrukcja:
Kod: | ##############################################################
## MOD Title: ShoutBox Smilles
## MOD Author: Damianmyst <damian-ziemba@o2.pl> http://kbk.sytes.net or http://kbkteam.tk
## MOD Description: Dodaje do ShoutBoxa link do okienka z uśmieszkami. Dzięki temu
## wstawianie uśmieszków do ShoutBoxa odbędzie się w lepszy sposób...nie trzeba
## pamiętać kodów uśmieszków.
##
## MOD Version: RC 1 -> 1.1
##
## Trudność instalacji: łatwe
## Czas instalacji: 10 sekund
## Plików do edycji: 1
## Author Notes: Update z RC 1 do 1.1
## Przed edycją zrobić backup danych. Zaleca się również poszerzenie shoutbox'a.
## mods_info oraz uzupełnienie o j. angielski: shqvarny
## dostosowała do wersji phpbb by Przemo 1.12.4 i przetłumaczyła: Sylwia
#
#-----[ Otwórz ]------------------------------------------
#
templates/subSilver/shoutbox_body.tpl
#
#-----[ Znajdź ]------------------------------------------
#
<td class="row1" align="center" valign="bottom" nowrap="nowrap"><span class="gensmall">
{L_GG_MES}: <input type="text" name="message" style="height:17px;font-size:9px;width:360px;" size="60" maxlength="{MAXLENGHT}" value="" class="post" onFocus="Active(this)" onBlur="NotActive(this)">
<input type="submit" name="submit_button" value="{L_SEND}" class="button" style="font-size:9px; height:17px;" onclick="this.form.submit(); post.message.value=''; return false;">
<input type="submit" name="refresh" value="R" style="font-size:9px; height:17px; cursor: pointer" title="{L_REFRESH}" class="button" onclick="post.message.value=''; this.form.submit();" />
<input type="hidden" name="mode" value="submit"></span></td>
#
#-----[ Zamień na ]----------------------------------
#
<td class="row1" align="center" valign="bottom" nowrap="nowrap"><span class="gensmall">
{L_GG_MES}: <input type="text" name="message" style="height:17px;font-size:9px;width:360px;" size="60" maxlength="{MAXLENGHT}" value="" class="post" onFocus="Active(this)" onBlur="NotActive(this)">
<input type="submit" name="submit_button" value="{L_SEND}" class="button" style="font-size:9px; height:17px;" onclick="this.form.submit(); post.message.value=''; return false;">
<input type="submit" name="refresh" value="R" style="font-size:9px; height:17px; cursor: pointer" title="{L_REFRESH}" class="button" onclick="post.message.value=''; this.form.submit();" />
<input type="button" class="button" value="Smiles" style="font-size:9px; height:16px;" onclick="window.open('posting.php?mode=smilies', '_chatboxsmilies', 'HEIGHT=400,resizable=yes,scrollbars=yes,WIDTH=375');"/>
<input type="hidden" name="mode" value="submit"></span></td>
#
#-----[ Zapisz zmiany, zamknij plik i wgraj na serwer ]----------------------------------
#
EoM |
ekspedyt, dzięki, poprawiłam.
ekspedyt napisał/a: | Jedyne co bym zmienił to napis Smiles na Emotki albo uśmieszki |
No to przeciesz sekunda pracy Poszukaj napis: Smiles i zmień go na jaki chcesz ;D
ekspedyt napisał/a: | Najlepiej by ten napis, był w plikach langa |
Link do oryginału dałam, tam był w langach tylko że ja jako laik nie rozumiem po co w tylu plikach pisać jak wystarczy ten jeden zmodyfikować ;D
Vegner - 04-03-2006, 23:51
Dzięki, ale już udało mi sie odpalić rar Bardzo ładnie działa Ustawiłem przy okazji w langach i wszystko jest pieknie
ekspedyt - 05-03-2006, 00:04
Sylwia, tak ty zmodyfikowałaś jeden i jest ok, ale wiesz ten napis, powinien być po Polsku gdy mamy ustawiony polski lang i po Angielsku gdy mamy angielski, dlatego też w orginalnym modzie było kilka plików do edycji
A w instrukcji jeszcze mały błedzik Kod: | templates/subSilver/shoutbox_send_body.tpl | raczej Kod: | templates/subSilver/shoutbox_body.tpl | Jestem upierdliwy
rudyszympans - 05-03-2006, 00:35
Jeszcze jedno pytanko. Co zrobić żeby się ruszały? Bo one takie nieruchawe.
bunitas - 05-03-2006, 09:54
rudyszympans napisał/a: | Jeszcze jedno pytanko. Co zrobić żeby się ruszały? Bo one takie nieruchawe. | u mnie sie tam ruszaja
maranta - 05-03-2006, 12:04
Hihi, u mnie też działają uśmieszki, dodałam je od razu po aktualizacji do 1.12.3.
Zrobiłam to całkiem na wariata i jakby mnie ktoś spytał jak, to już sama nie wiem, bo z gadulcem wyczyniałam takie cuda, że się w głowie nie mieści
Wciepieliłam go w ramki, ramki w tabelkę, wcisnęłam z prawej na forum i na portal, poprzycinałam co wystawało i mi przeszkadzało, wciskałam na oślep kawałki kodów z modów od starych wersji forum, sama nie wiem już co i gdzie
Kurcze i działa, nie wiem na jakiej zasadzie, ale działa
(może miał mnie dość, wolał zadziałać bez problemów, bylebym przestała się już nad nim znęcać )
Sylwia - 05-03-2006, 12:10
No proszę... Okazuje się ze na tym forum jest troszkę kobiet a rzadko kiedy panie widać
ekspedyt napisał/a: | Sylwia, tak ty zmodyfikowałaś jeden i jest ok, ale wiesz ten napis, powinien być po Polsku gdy mamy ustawiony polski lang i po Angielsku gdy mamy angielski, dlatego też w orginalnym modzie było kilka plików do edycji |
Wiem ale jak ktoś chce mieć w langach to sam przyznasz że to jest proste do zrobienia, prawda?
ekspedyt napisał/a: | Jestem upierdliwy |
Masz racje
rudyszympans napisał/a: | Bo one takie nieruchawe |
A czy Twoje uśmieszki są animowane czy nie? Bo ze zwykłych uśmieszków faktycznie nie zrobi ruchomych, taki leniwiec
rudyszympans - 05-03-2006, 14:02
Są. Problem polega na tym, że raz się ruszają a raz nie. I odświeżanie Shouta chyba tutaj nawala.
tujek - 05-03-2006, 14:09
Brawo Sylwia. Chodzi dobrze. A co do umieszczania w langu, wole wersję Twoją, mniej zmartwień przy aktualizacji forum potem
|
|
|