1.12.7 i starsze - Spell Checker
Dlugi - 19-02-2006, 12:27 Temat postu: Spell Checker Mod pokazuje bledy ortograficzne
Przerobilem tego moda do wersji Przema 1.12.3 i dziala on TYLKO z ta wersja. W paczce sa gotowe pliki do podmiany. Niestety w trakcie pracy nie pisalem recznej instrukcji.
Dodatkowo do moda nalezy pobrac slownik. Slownik naszego ojczystego jezyka jest tutaj
*** edit ***
dodalem instrukcje przerabiania styli pod spell checker
tujek - 19-02-2006, 14:23
Instrukcja włąsciwie jest taka sama jak w orginale. Jedyna różnica to o ile pamietam w pliku templates/subSilver/quick_reply.tpl zamiast Kod: | <input type="submit" name="preview" class="liteoption" value="{L_PREVIEW}" /> | powinno być Kod: | <input type="submit" name="preview" class="mainoption" value="{L_PREVIEW}" /> | i w templates/subSilver/overall_header.tpl nie tzreba wklejać Kod: | /* SPELL CHECKER */
.spelling {
color: red;
cursor: help;
[tu długi kod]
}
/* /SPELL CHECKER */ |
Dlugi - 19-02-2006, 14:29
jeszcze zmainy byly w pliku spelling zeby nie bylo konfliktu z plikiem functions
jacaczek - 19-02-2006, 15:57
Słownik zajmuje 18MB
paniczow - 19-02-2006, 21:12
a jest może instrukcja do poszczególnych styli??
[ Dodano: 19-02-2006, 21:40 ]
jest mały problem, bo jak się chce wyraz poprawić to błąd wyskakuje...
w pliku spelling.php
w linijce 59...
Kod: | if ($spelling_handle = opendir("spelling/$spelling_dir")) |
Mariuszaraj - 19-02-2006, 21:48
dobrze byłoby abyś Dlugi dał instrukcje co w jakim pliku zmienić, ja np. mam kilka modów juz zainstalowanych i nie moge wstawic po prostu gotowego lang.main.php
paniczow - 19-02-2006, 22:03
Cytat: | dobrze byłoby abyś Dlugi dał instrukcje co w jakim pliku zmienić, ja np. mam kilka modów juz zainstalowanych i nie moge wstawic po prostu gotowego lang.main.php |
w lang main zazwyczja na końcu się dodaje, ale możesz przecież porównać oba pliki :]
Proponuje EditPlusa2 :] wygodny jest :] ja tak robłem i wszystko śmiga. tylko ten jeden błąd w pliku jest...
tujek - 20-02-2006, 03:47
http://www.kurshtml.boo.pl/phpbb/#spell_checker - tu jest orginał, w nim instrukcja do styli.
Dlugi, jak się objawiał ten konflikt? Bo u mnie ten mod był zainstalowany 2 dni po wydaniu 1.12.3 bez żadnych zmian i chodzi bez problemu.
Dlugi - 20-02-2006, 09:31
przy sprawdzaniu pisowni pojawial sie blad na gorze strony
~Wiatr~ - 20-02-2006, 11:54
A ja mam problem z edycją w innych stylach. Robię wszystko poprawnie, wszystko pieknie wygląda, lecz nie podświetla błędów na czerwono. Jedynie w bLock jakoś się udało
Dlugi - 20-02-2006, 12:17
Instrukcji nie bedzie poniewaz jej nie pisalem. Problemow z modem tez nie rozwiazuje. Ktos mnie poprosil o zainstalowanie mu tego moda, a ze po skonczeniu pracy na dysku mialem gotowe pliki to je tu poprostu dodalem jako zalacznik i wszystko.
~Wiatr~ - 20-02-2006, 13:02
Ok. Poradziłem sobie.
paniczow - 20-02-2006, 14:19
Cytat: | Ok. Poradziłem sobie. |
to napisz jak sobie poradziłeś to przynajmniej inni beda wiedzieli..
~Wiatr~ - 20-02-2006, 14:25
normalnie. czyli edycja plików jak w instrukcji z podstawowej wersji moda. tyle, że nie zaznaczało na czerwono. W takim przypadku, w czasie sprawdzania pisowni, trzeba było tylko odświeżyć stronę :D
Później ładuje się już normalnie na czerwono.
BTW Szkoda, że tylko admini mogą dodawać słowa do słownika. jest troszkę ubogi i będzie kupa z tym roboty
Ale modzik genialny. Szacunek dla twórcy
paniczow - 21-02-2006, 20:40
a zna ktoś odpowiedź na błąd który podałem wyżej ??
Czyli jak chcę poprawić wyraz to wyskakuje błąd
w pliku spelling.php
w linijce 59...
To ta linijka
Kod: | if ($spelling_handle = opendir("spelling/$spelling_dir")) |
|
|
|