To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Bazy danych SQL - Kopia bazy z phpBB2

dash4 - 10-02-2006, 21:28
Temat postu: Kopia bazy z phpBB2
Tak jak w temacie. musze wykonac kopię bazy, ale niemam dostepu do phpmyadmin. Jestem Adminem na forum, ale nie glownym. Probuje wykonac kopie bazy przez PA, ale wtedy kopiuje mi tylko kilka tabel:auth_acces, banlist,categories,config,disallow,forum_prune, forums, posts,posts_text,groups. Poza tymi tabelami nic wiecej niema. Niewiem czym to jest spowodowane. Normalna baza powinna miec okolo 30tu tabel a tam ma tylko kilka.
Czy jedynym wyjsciem jest wykonanie kopi z phpMyAdmin? ,niema innego sposobu zeby przez forum wykonac ta kopię?. Baza niepowinna byc az tak duza (niewiem czy to od tego zalezy ale) userow jest tylko 150(okolo) i okolo 4000postow.
Probowałem wpisywac nazwy dodatkowych tabeli (jest tam niby taka mozliwosc zeby skopiowalo dodatkowe tabele) ale nic z tego nie wychodzilo, dlatego prosze o odp.
Potrzebuje tej bazy gdyz chce zrobic upgrade tego forum do wersji Przema (i przeniesc z serva) a niechce potracic postow i userow.
Czy ktos wie jak to moge zrobic?
z gory thnx za pomoc.

RAJDON - 11-02-2006, 13:54

Skoro nie jesteś głównym adminem to poproś głównego admina, żeby on wykonał kopie bazy danych ;)
Kosimus - 11-02-2006, 18:27

dash4 napisał/a:
Potrzebuje tej bazy gdyz chce zrobic upgrade tego forum do wersji Przema (i przeniesc z serva) a niechce potracic postow i userow.

Pytania do oryginalengo phpbb to chyba powinny być zadawane na phpbb2.pl .
Spróbuj dodać swoje ID do listy uprawnionych adminów. Jak nie dasz rady to nie ma takiej możliwości, żebyś zrobił tę kopię, jak radzi Ci RAJDON.