Wersje 1.9 i starsze - Automatyczne logowanie do forum.
jeglirob - 14-01-2006, 18:53 Temat postu: Automatyczne logowanie do forum. Witam,
szukałem i nie znalazłem więc piszę...
Mam stronę na której jest link do forum i chciałbym zrobić tak aby po zalogowaniu (system uwierzytelniania jest niezalezny od uwierzytelniania forum) na stonę i naciśnieciu linku do forum, użytkownik nie musiał dokonywać autoryzacji po raz 2-gi tylko wyświetlł by się index forum z zalogowanym już użytkownikiem.
Czy jest to wykonanlne ???
z góry wielkie dzięki za wszelką pomoc
irekk - 14-01-2006, 19:08
Aby uzyskać pomoc wymagany jest adres forum z problemem. Podaj pełny, realny adres forum, z http:// (klikalny!), nie używaj aliasów. Adres ma być w profilu lub w treści posta. Jesli masz kilka forów, napisz którego problem dotyczy! Jeśli tego nie zrobisz Twój post zostanie usunięty! |
jeglirob - 14-01-2006, 19:46
ok. zmieniłem 1 na 7 - pomyłka
forum fizycznie znajduje się u mnie w firmie więc podam swój adres kompa na którym testuję
z tego co wiem identyfukje się na innym adresie (mam wew. adr. ip) wiec chyba i tak nie bedzie mozna wejsc i zobaczyc
Sylwia - 14-01-2006, 20:33
jeglirob, dlaczego ten temat jest w dziale portal? Przenoszę do ogólnego.
ORI - 14-01-2006, 20:37
jeglirob, przeciez to lokalny adres ip w Twojej siec Podaj wlasciwy adres forum, albo temat zamkniemy.
jeglirob - 14-01-2006, 20:44
ok. zmieniłem na adres pod ktorym stoi serwer (sieć korporacyjna)
irekk - 14-01-2006, 21:48
ok bo widze ze z tym adresem ciezko bedzie
przerob logowanie tak by tworzyl cookie dla forum a jak to zrobic to juz musisz zobaczyc do sessions.php odrazu mowie ze bedziesz musial tez polaczyc sie z baza forum by wyciagnac dane dla cookies z tabeli phpbb_config
|
|
|