Ogólna pomoc dotycząca stylów - [iCGstation] podwójne tło...
Szuszar - 10-01-2006, 21:37 Temat postu: [iCGstation] podwójne tło... wstawiłem obrazek jako tło forum i na bokach jest świetny, lecz w środku zlewa się z napisami... nie da się tego usunąć??? załączam obrazek z zaznaczonym na czerwono obszarem, który chcę zmienić na biało (a najlepiej całe wnętrze forum tam gdzie obrazki usunąć a zostawić jes na obrzeżach)
na drugim załączniku zaznaczyłem na zielono te fragmenty które chciałbym aby zostały wypełnione obrazkiem...
malkovich - 10-01-2006, 23:34
możesz podesłać ten styl?, jak nikt nie chce ci pomóc :-/ to mogę popatrzyć w wolnej chwili
P.S. nawet do końca nie wiem skąd teraz zassać iCG dla wersji przema bo http://style.vplus.pl/ się nie otwiera
kemustek - 11-01-2006, 20:10
W pliku overall_header znajdz linie:
Kod: | /* This is the border line & background colour round the entire page */ |
odrazu pod nią jest linia która wygląda mniej więcej tak (u ciebie będzie wyglądąła ianczej)
Kod: | .bodyline { background-color: #FFFFFF; border: 1px #98AAB1 solid; } |
sprawdz czy masz w niej parametr "background-color bo go nie ma jak tło przebija albo jest zamiast niego "background-image. I i albo dodaj albo zmien i będzie ok
|
|
|