Ogólna pomoc dotycząca stylów - [Subsilver] Kilka zmian - prosze o pomoc
Bell - 10-01-2006, 17:14 Temat postu: [Subsilver] Kilka zmian - prosze o pomoc Witam, mam kilka pytań, mam nadzieje że mi pomożecie.
1. W jakim pliku i jaki kod usunać, żeby nie pojawiał się efekt, w którym jak klikam na ramke tekstu (w tej w której teraz pisze) żółtawego background'u.
2. Stworzyłem swoje ikony i chciałem je podmienić z tymi orginalnymi z subsilvera. Ale są dwa problemy: te z subsilvera mają rozszerzenie gif, a ja mam jpg, pozatym w kodzie mają one sprecyzowane wielkości te także chciałem zmienić. Jak edytuje theme cfg i go wrzucam to jest jakiś błąd i mam pustą strone i nie widze forum.
3. Chciałem zmienić nazwe stylu subsilver na sub, zmieniłem nazwy w plikach O te poniżej, ale gdy wchodze extreme styles i chce go zainstalować, to mam notke, że nie ma styli do zainstalowania.
Kod: | edit_post_date_body
index_body
install
modcp_merge_post
modcp_split
overall_header
pa_comment_body
portal_body
posting_preview
privmsgs_body
profile_view_body
search_results_posts
shoutbox_send_body
shoutbox_view_body
simple_header
"NazwaStylu"
"NazwaStylu.cfg"
viewtopic_poll_result
theme_info |
4. W którym pliku zmienia się kolory PA
5. W którym pliku zmienia się kolory ramki, która pojawia się kiedy najade na użytkownika, bo zmieniłem kolory stylu a ramka niebiska została.
To chyba wszystko, dziękuje za odpowiedzi.
Radek - 10-01-2006, 17:44
Bell napisał/a: | 1. W jakim pliku i jaki kod usunać, żeby nie pojawiał się efekt, w którym jak klikam na ramke tekstu (w tej w której teraz pisze) żółtawego background'u. |
w pliku posting_body.tpl wywal
Kod: | onFocus="Active(this)" onBlur="NotActive(this)" |
Bell napisał/a: | 2. Stworzyłem swoje ikony i chciałem je podmienić z tymi orginalnymi z subsilvera. Ale są dwa problemy: te z subsilvera mają rozszerzenie gif, a ja mam jpg, pozatym w kodzie mają one sprecyzowane wielkości te także chciałem zmienić. Jak edytuje theme cfg i go wrzucam to jest jakiś błąd i mam pustą strone i nie widze forum. |
zle edytujesz cfg - pamietaj, ze musisz uzywac slashy i backslashy czyli np.
itd
Bell napisał/a: | 3. Chciałem zmienić nazwe stylu subsilver na sub, zmieniłem nazwy w plikach O te poniżej, ale gdy wchodze extreme styles i chce go zainstalować, to mam notke, że nie ma styli do zainstalowania. |
bo styl w bazie jest juz zainstalowany
poza tym, jak zmeiniasz tylko nazwe stylu ktory juz jest zainstalowany, nie musisz go ponownie instalowac
Bell napisał/a: | 4. W którym pliku zmienia się kolory PA |
css oraz poprzegladaj pliki w katalogu admin/ i panel admina w extreme styles
Bell napisał/a: | 5. W którym pliku zmienia się kolory ramki, która pojawia się kiedy najade na użytkownika, bo zmieniłem kolory stylu a ramka niebiska została. |
overlib.js (wiecej info szukaj w FAQ na tym froum -> http://style.vplus.pl
Bell - 10-01-2006, 18:23
Dziękuje, bardzo mi pomogłeś.
|
|
|