To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Wersje 1.9 i starsze - Uszkodzona baza danych - jak stworzyć nowe tabele ?

Przemion - 10-01-2006, 11:19
Temat postu: Uszkodzona baza danych - jak stworzyć nowe tabele ?
Witam!

Jestm nowy na tym forum, szukalem na forum ale nie znalazlem odpowiedzi.

Forum stało sobie jak^ś czas na serwerze uczelnianym, aż ktoś nagrzebał i popsuł baze (tak mi się wydaje, bo chyba samo nic się nie robi). Forum było na serwerze uczelnianym, i przez długi okres czasu nie miałem dostępu do niego z poziomu FTP ani np. poprzez phpMyAdmin (czekam na dostęp do bazy, dostęp FTP już mam).
Adres forum - http://intratest.wse.krakow.pl/forum/

Jest aktualnie zaintastowana wersja by Przemo 1.8 chciałem ją uaktualnić i wyskoczyly takie błędy:

Przy aktualizacji z
Cytat:

[Instrukcja nie wykonana] ALTER TABLE phpbb_anti_robotic_reg CHANGE reg_key reg_key CHAR(4) NOT NULL
(SQL Error : 1146 Table 'forum.phpbb_anti_robotic_reg' doesn't exist)

[Instrukcja nie wykonana] ALTER TABLE phpbb_profile_fields CHANGE min_value min_value INT( 8 ) DEFAULT '1' NOT NULL
(SQL Error : 1146 Table 'forum.phpbb_profile_fields' doesn't exist)

[Instrukcja nie wykonana] ALTER TABLE phpbb_profile_fields CHANGE max_value max_value INT( 8 ) DEFAULT '45' NOT NULL
(SQL Error : 1146 Table 'forum.phpbb_profile_fields' doesn't exist)

[Instrukcja nie wykonana] ALTER TABLE phpbb_search_wordmatch ADD INDEX post_id (post_id)
(SQL Error : 1061 Powtórzony nazwa klucza 'post_id')

1. Czy ja dobrze rozumię, że po protu nie mam tych tabel w bazie? (jestem raczej laikiem w temacie baz - co widać).

2. Czy za pomocą uproszczonej wersji phpMyAdmin z panelu administracyjnego forum ( ver by Przemo 1.8 ) mogę utworzyć te tabele ? Jeśli tak, to jak to zrobić.

Mam nadzieję, że nie zdublowałem tematu.

Dziękuje i pozdrawiam.
Przemion

vioka - 10-01-2006, 12:31

po uaktualnieniu bazy nadpisz pliki wersja do której uaktualniasz
do jakiej wersji uaktualniasz? czy masz dobrą paczkę ?

Przemion - 10-01-2006, 15:10

vioka napisał/a:
po uaktualnieniu bazy nadpisz pliki wersja do której uaktualniasz
do jakiej wersji uaktualniasz? czy masz dobrą paczkę ?

uaktualniam z 1.8 do 1.9 uzywajac paczki z glownej strony (wersja "oficjalna" a nie beta)

Podejrzewam, że brakujace tabele musze sam dograc ? Jeśli to jest ten rodzaj problemu.

To co podałemjako kod z błędami to kawałek komunikatu, który utrzymałem po uruchomieniu pliku update18-19.php. Podałem tylko błędy. Reszta byla ok. Dlatego nie chce chwilowo instalować dalej dopóki nie dowiem się co i jak.

BTW - jest szansa, że wcześniej oja baza danych została uszkodzona.... (brak pewnych tabel)

[ Dodano: 10-01-2006, 15:24 ]
vioka, bo tak cxzytam cie teraz i czy ty sugerujesz ze błedy podane przezenie są nieistotne ? mogę dalej robić aktualizacje ?

vioka - 10-01-2006, 15:29

Cytat:
vioka, bo tak cxzytam cie teraz i czy ty sugerujesz ze błedy podane przezenie są nieistotne ? mogę dalej robić aktualizacje ?

tak

czytaj tu http://www.przemo.org/php...?t=7897&start=0

Kod:
Mo?liwa jest aktualizacja z wersji 1.8 z dowolnymi poprawkami lub bez. Jeżeli instalowali?my poprawki, niektóre wpisy podczas aktualizacji do 1.9 mogę wyjść na czerwono, nie należy się tym przejmowa?.

Przemion - 10-01-2006, 15:59

Dziękuje ci bardzo. :D
bulion - 10-01-2006, 16:08

close :>