Hosting - domeny .com i .net do kupienia
knebel - 29-09-2005, 12:04 Temat postu: domeny .com i .net do kupienia Mam możliwość rejestrowania domen .com lub .net za kwotę 5.99 $.
Rejestracja polega na tym, że przesyłasz mi równowartość 5.99$ na konto i podajesz swoje nameserwery lub adres na jaki ma wskazywać domena. Nie zarabiam na tym - mogę tylko pomóc w tanim zdobyciu domeny.
Jeśli jest ktoś chętny aby załapać się na domenkę .com albo .net to niech sie zgłosi do mnie na gg lub pm /mail.
Widmo - 29-09-2005, 12:41
^^ U tego pana wyzej mam serwer. Juz 2 miesiac stoi bezawarynie
vegetagt - 29-09-2005, 12:46
^^ ten pan 2x wyzej ma serwer z usa
patrick - 29-09-2005, 13:59
knebel napisał/a: | Mam możliwość rejestrowania domen .com lub .net za kwotę 5.99 $.
Rejestracja polega na tym, że przesyłasz mi równowartość 5.99$ na konto i podajesz swoje nameserwery lub adres na jaki ma wskazywać domena |
Dobra powiem krotko nikt powazny od ciebie nie kupi domeny i tyle.
Po pierwsze by pobierac pieniadze od kogos etc. potrzebna jest firma. Co sie wiaze z tym nie jestes w wstanie wystawic faktury za wykupiona usluge. I dzialasz nie legalnie
Po drugie udostepnaisz kod auth info ? I panel do administracji domena ?
No ale coz znajduja sie ludzie co kupuja takie uslugi ... potem krzycza na forach, ze zostali oszukani
Przykladowo vpol.pl zarejestruja domene w tej samej cenie i mamy duzo wiekszy komfort ...
Dobra koniec post w/w jest przestroga !!
/edit ... poprawilem posta bo byl zle napisany teraz lepiej wyglada ...
knebel - 29-09-2005, 15:59
Ech... zabawna sytuacja
Nie wiem dlaczego się tak dzieje, ale pozwole sobie na komentarz tego bo to juz nie pierwszy post w którym "psy" na mnie wieszasz (mowa tu o Moderatorze patrick'u).
Jestem zwykłym Użytkownikiem przeglądarki internetowej jak ty. Kiedyś w życiu pomogło mi kilka osób w mojej przygodzie z "Internetem" i osobiście uważam, że jeśli jest taka szansa to również mógłbym pomóc innym ludziom, dla których wydatkowanie nawet kwoty 61 PLN ( standartowy koszt rejestracji domeny .net lub .com + VAT w polskich serwisach ) może być zbyt dużą. Z tego co zaobserwowałem, komentując moje posty ograniczasz się do negowania moich możliwości lub co najmniej podajesz je w wątpliwość. Normalnie się czuję jakbym mial "starszego brata" . Straszny oportunizm z twojej strony
patrick napisał/a: | ...jezeli ktos mysli to kupi domene w normalnej firmie gdzie dostanie fakture etc. Oraz bedzie wiedzial ze wszystko bedzie ok dostanie kod auth info domeny i bedzie mogl ja sobie przedluzyc, przedelegowac bez problemow. |
Trafna uwaga. Nie wiem czy się zorientowałeś, ale ja kieruję moją ofertę pomocy do ludzi których na to po prostu nie stać lub chcą na tym zabiegu zaoszczędzić . Nadal nie rozumiem dlaczego traktujesz mnie jak jakiegoś naciągacza. Może cię to zdziwi ale znalazło się kilkanaście osób które zdecydowały się na umieszczenie swoich serwisów www na moim serwerze i co jeszcze bardziej cię zdziwi są bardzo z tej decyzji zadowole
Co się tyczy rejestracji domen to gwarantuję że nie ma problemów z umieszczeniem danych kupującego domenę w bazie WHOIS i każdy kto się zdecyduje na ten krok - zostanie właścicielem swojej świeżo zakupionej domeny. Wszelkich informacji udzielam na PM lub mail / gg
patrick napisał/a: | ...A jak ktos woli rejestrowac domeny czy kupywac uslugi hostingu od firm krzakow albo od pana co "moze zalatwic". |
1.- Nie jestem żadną Firmą krzakiem, co wielokrotnie już w swoich postach zaznaczałem. Do Ciebie jednak to nie dociera i dalej klepiesz swoje... Nie posiadam żadnej strony internetowej na ktorej ogłaszałbym swoje "rzekome" usługi hostingowe.
2.- "może załatwić" - heh - zastanawiam się dlaczego od razu nie napisałeś "chce oszukać" ale do rzeczy: Najzwyczajniej na świecie oferuję pomoc w rejestracji domeny po mniejszych kosztach niż u naszych Rejestratorów. 61 PLN a 19 PLN to znaczna różnica . Jeśli ktoś chciałby za te same pienądze zarejestrować sobie trzy domeny - to zapraszam - Chętnie pomoge .
patrick napisał/a: | Wiesz akurat wiem jak to robisz moze kazdy tego dokonac majacy karte kredytowa badz platnosci w internecie. Jest wiele firm a usa dajacyhc domeny za takie ceny. |
I co z tego ? Powinieneś cieszyć się z faktu, że są jeszcze na tym świecie osoby które mogą pomóc komuś w takich rzeczach. Fakt korzystania przeze mnie z karty kredytowej nie jest żadną tajemnicą i nie rozumiem o co robisz tutaj wielkie halo. Równie dobrze móglbym się rozliczać z moim providerem na kilka innych sposobów, z których istnienia nie zdajesz sobie chyba nawet sprawy . Posiadanie karty kredytowej jest wielkim plusem i niektóre osoby mogą miec problemy w jej otrzymaniu lub nie mogą chociażby dlatego że nie osiągają dochodów. Zatem moja oferta pomocy jest co najmniej atrakcyjna.
patrick napisał/a: | ...Przykladowo z tego co sie orientuje takie cos http://vpol.pl jesto to godna zaufania firma ... |
Ależ oczywiście że jest... Powtarzam po raz kolejny - I co z tego ?
patrick napisał/a: | ...Niewiem po co ludzie sie w to mieszaja .. ludzie dalej wierza w zlote gory za male kwoty etc. |
patrick - zapytam szczerze: Czy ty kiedyś komuś pomogłeś na tym Forum ? Jeśli twoje posty mają sprowadzać sie do czegoś takiego - to zastanów sie poważnie nad swoim moderowaniem na tym forum. Jeśli masz jakieś powody do pisania takich rzeczy na temat mojej pomocy bądź działań na rzecz innych, których się podejmuje - to miej chociaż troche klasy i szacunku do innych aby sie zorientować na temat efektów tego co robie. Rzucać błotem na wszystkie strony potrafi byle kto .
Ciekawi mnie ile masz lat?. Tak z czystej ciekawości... Lubię wiedzieć z kim rozmawiam...
pozdrawiam...
patrick - 29-09-2005, 16:06
glupio wyszlo ze w zlej chwili porprawilem/zmienilem swojego posta.
Ale zostawie te twoje "interesy" no comment.
knebel - 29-09-2005, 16:12
heh - i tylko tyle masz do powiedzenia ?
Zmieniasz traści postów po napisanych odpowiedziach... próbujesz sterować rozmową jak ci pasuje ?
Sorry chłopie ale chociażby z tego powodu w moich oczach nie zasługujesz na to by być Moderatorem. Bierz odpowiedzialność za to co piszesz. Z resztą to nie pierwszy taki numer który widze w twoim wykonaniu. Zaczynam podejrzewać że to u ciebie dluga praktyka.
kermit - 18-12-2005, 01:50
znalazłem taniej http://www.candagainternet.com/
irekk - 18-12-2005, 01:58
tam jest ok 8$ przejedz nizej
to ze tam pisze ze za 2$ to chodzi o to ze jak zamowisz cos u nich ale nie domene to wowczas placisz za domene te 2$
Kisiellak - 18-12-2005, 09:27 Temat postu: Re: domeny .com i .net do kupienia
knebel napisał/a: | Mam możliwość rejestrowania domen .com lub .net za kwotę 5.99 $.
Rejestracja polega na tym, że przesyłasz mi równowartość 5.99$ na konto i podajesz swoje nameserwery lub adres na jaki ma wskazywać domena. Nie zarabiam na tym - mogę tylko pomóc w tanim zdobyciu domeny.
Jeśli jest ktoś chętny aby załapać się na domenkę .com albo .net to niech sie zgłosi do mnie na gg lub pm /mail. |
To znaczy dolary?
Czy PLN
Może...
gaku - 18-12-2005, 11:56
Kisiellak, Zanim zadasz pytanie użyj narządu zwanego Mózgiem |
na co Ci to wyglada??
Kisiellak - 20-12-2005, 18:32
Dolar.No na serio.
budrys - 27-01-2006, 11:44
Jeśli są aż takie wahania cenowe:
tutaj 8$ a np w Polsce na webd.pl za 59 PLN to czy ma to jakieś znaczenie jak wykupię domenę w USA.
Czy to się będzie wiązało z jakimiś opóźnieniami w otwieraniu strony?
BPL - 27-01-2006, 12:50
nie bedzie
knebel - 04-07-2006, 13:32
Działanie domeny jest takie samo.
Jedyna różnica w tym jest taka że kupiłeś ja u kogoś innego i za mniejsze pieniądze ;P
|
|
|