To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Wersje 1.9 i starsze - Jakie znalezliscie bledy w wersji 1.7 ?

Przemo - 24-02-2004, 01:47
Temat postu: Jakie znalezliscie bledy w wersji 1.7 ?
Jako że przez jakis czas b?de wolny, spowrotem rozpocz?łem prace nad forum. Nie jestem w stanie przeczytac wszystkich nieczytanych postów więc proszę kogo? o streszczenie tego co przydalo by się poprawić w nadchodzącej wersji 1.8.

Błądy które poprawiam:
-Shoutbox i dziura w nim pozwalająca edytować czyje? wiadomości.
-Wysyłanie powiadomieć GG
-Błąd związany z automatyczn? zmiana koloru w profilu

Oraz kilka innych których już nie pamiętam ale je poprawiłem.

Gracek - 24-02-2004, 08:10

Przydałoby się dodać mody takie jak Color Groups i Report Post .
Logo forum można zmienić na takie, jak u Ciebie :)
O, i jeszcze mod online/offline (nie mogęem go znaleźć).

Przemo - 24-02-2004, 11:06

ok postaram sie dodac report post bo z tego co mysle to nie obciazy on juz forum, dziala prawie jako osobna człą?, natomiast color group nie bede dodawal bo ten hack ma duzo bledow a nie chce mi sie nad nim siedziec i ich poprawiac.
rew2 - 24-02-2004, 14:42

bardzo miloby bylo gdzyby dodac nowy download jest o wiele lepszy i elastyczniejszy to wszystko reszte sam doloze :)

a jezeli nie to poprawic istniejacy blad w tym downloadzie nie napisze dokladnie jaki rzecz oczywista.(blad pozwala sciagac pliki niezalogowanym)

Widmo - 24-02-2004, 16:06

Jestem za ODINSTALOWANIEM galerii...
za dodaniem hacka takiego jak na php.pl ze mozna zmieniac wielkosc okienka.

p.s dodal bym standardowo statystyki odwiedzin. ISTATS.

jizah - 24-02-2004, 18:20
Temat postu: Re: Jakie znalezliscie bledy w wersji 1.7 ?
Przemo napisał/a:
-Błąd związany z automatyczn? zmiana koloru w profilu

a może ktos mi powiedziec jak to poprawic w wersji 1.7, wiele razy o tym pisalem ale powtorze jeszcze raz...zwyklemu userowi nie moge dac kolorow, wszytsko jest skonfigurowane tak jak przemo mowil w ktoryms z tematow, jednak nie dziala to np tak jak tu na forum, jedyni co moga miec inny kolor nickow to Admini i Junior Admini...z gory dzieki za odp...

Dark Man - 24-02-2004, 18:56

błąd w panelu administracyjnym, a dokładnie na stronie dodawania np. bannerów na dole i na górze strony
Przemo - 24-02-2004, 23:36

rew2 sprobuje dodac nowy download ale to może nie byc proste :/
Widmo po co odinstalowywac galerie? Ona dziala jako dodatek do phpBB i prawie nie ingeruje w kod, nie obciaza prawie nic. I o jakim okienku mowisz?
Statystyk istat nie dodam bo autor tego moda szuka naiwnych i wymaga podawac linka do swojej strony na kazdej podstronie ktora jest zliczana przez statsy :D
jizah ten blad mam na swojej liscie od dawna ktos go zglaszal, byc może Ty i go poprawie
DarkMan a o jaki dokladnie blad chodził Ja nic nie zauwazylem.

no13 - 25-02-2004, 09:27

Cytat:
DarkMan a o jaki dokladnie blad chodził Ja nic nie zauwazylem.

By? może o limit wpisywanych znaków :?:

picollo - 25-02-2004, 12:05
Temat postu: problem z download
Niektorzy nie moga sciagnac pliku,

Pojawia mi sie dziwny komunikat, cytuje:
"Nie możesz ściągnąć pliku bezpośrednio z innego adresu!"

Przydalaby sie takze synchronizacja liczby postow napisanych przez uzytkownika.

Pozdro.

Edycja:
Przypomnial mi sie jeszcze blad w statystykach, pokazuje blednie najczesciej uzywane emotki, slowa. u mnie nic sie nie zmienia od jakiegos czasu.

Przemo - 25-02-2004, 13:34

Kod:
Pojawia mi sie dziwny komunikat, cytuje:
"Nie możesz ściągnąć pliku bezpośrednio z innego adresu!"
To nie jest jako tako blad tylko zabezpieczenie ktore jednak wprowadza wiecej nieporozumien, zmienie to w wersji 1.8.

Widmo - 25-02-2004, 15:28

Cytat:
Widmo po co odinstalowywac galerie?

Moze masz racje, ale i tam mam jakis dziwny uraz do niej...

Cytat:
I o jakim okienku mowisz?

Okienko, gdzie wpisujesz odpowiedz na posta, wejdz np tu:
http://forum.php.pl/posti...e=reply&t=12384
masz takie cos: [ + / - ] to zmienia wielkosc okiena.

Cytat:
Statystyk istat nie dodam bo autor tego moda szuka naiwnych i wymaga podawac linka do swojej strony na kazdej podstronie ktora jest zliczana przez statsy

Pogadaj z nim - może dojdziecie do porozumienia :)
btw. a co w tym złego ? mi nie przeszkadza, a jest to PROSTE do zrobienia.
(Sa inne dobre statystyki?)

Acha, ja bym jeszcze proponowa? guzik "Zg?o? temat do moderowania"
i cos takiego sprytnego zeby moderator mogę SYNCHRONIZOWA? posty.

Bo np. jak Cię długo nie było... to taki bajzel sie zrobil ze bylo 7 podstron ale posty byly tylko na 5. Dwie podstrony z postami byly puste...

Przemo - 25-02-2004, 17:49

Na tym php.pl bylem zarejestrowany ale cos im ise pokaszanilo albo mi email zmienili i haslo, wiec nie widze tego okienka, może dasz screena?
Nie bede dodawal istat bo jakbym tak chcial robic to bym musial polowe fajnych pakietow dodac, np. PhpMyadmin :)
ReportPost jest bardzo skomplikowany, kupa roboty i dodatkowe obciazenie forum, chyba nie dodam.
O synchronizacji forum przez modow pomysle ;)
Heh sprobuje tez dodac reperowanie tabel przez uzytkownikow jak wyskoczy blad odczytu pliku *.MYI

picollo - 25-02-2004, 21:44

No i pojawia się jeszcze jeden blad przy probie znalezienia uzytkownika (np. przy dodawaniu moderatora grupy)

Kod:
phpBB : Critical Error

A Critical Error Occurred

DEBUG MODE

SQL Error : 1064 You have an error in your SQL syntax near '' at line 2

SELECT * FROM phpbb_jr_admin_users WHERE user_id =

Line : 132
File : /home/htdocs/www.eit.coijak.pwr.wroc.pl/includes/functions

tak, no i czemu sa jeszcze takie problemy przy dodawaniu nowych styli, jakis tutorial mial powstac, albo poprawki w forum...

Kacper - 25-02-2004, 23:08

ja mam taki bajer kosmetyczny. otuż zawsze po zmianie czegoś w profilu musze wchodził na mysql i wpisywać:
Kod:
UPDATE phpbb_users SET user_custom_color="969696" WHERE user_id="2"

po to by mieć srebrny kolorek :? a mianowicie zmierzam do tego żeby było więcej kolorków :mrgreen:
jak co? zajałe to dopisze, ale ogólnie dobrze, że zabierasz się za 1.8 ...
mi się podoba infoMod, wiem że wszyscy marudz?, że niby dużo miejsca przy poście zajmuje, ale mi akurat by się przyda?. a nie moge go zainstalować :( pewnie spowodowane jest to tym, że instrukcja jest do czystego phpbb. a nie dość że mam phpbb by you to jeszcze i tak sam po zmieniałem od cholery plików wklepując nowe mody...
no i jeszcze pare bajerów które już gdzień widziałem w innych wersjach phpbb. mianowicie, że link do podforum przerzuca mnie do jakiej? strony www. (mam nadzieje że wszyscy wiedz? o co mi chodzi) no i jeszcze proponowałbym zrobić ma?? fuzje między chatem a shoutboxem. otuż albo w configu shouta dorobić możliwość odswieżania co sekunde by zbli?y? go do chata (preferowane przeze mnie) lub zrobić tak by wiadomości z chata były gdzień zapisywane. te takie moje big brotherowskie zap?dy kontrolowania sytuacji zmusi?y mnie do wyłączenia chatboxa :P a shout'a mało kto używa, a z drugiej strony bywaj? u mnie posty które w treści mają "hehe" lub "yhy" lub ":]" a to troche wkurza...
ALBO zrobić możliwośc ustawienia w każdym forum innych w?a?ciwości dotyczących tego co jest pokazywane przy poście. tak aby w forum przeznaczonym na offtopik gdzie posty typu 'hehe' zajmuj? linijke zajmowa?y linijke wyświetlając z boku jedynie nick. a w innych nadal nick avatar liczbe postów itp...
(mam nadzieje że jestem zrozumiały bo co? ostatnio źle ze mn? :P )