Mod. Gotowe < [ 1.9.5 ] - Tworzenie kolorowych grup/rang na forum
Radek - 05-09-2005, 18:01 Temat postu: Tworzenie kolorowych grup/rang na forum Jeżeli chchesz na swoim forum dodać kolorowe rangi np.
[ @Administrator ] [ *Moderator ] [ +Przyjaciel ]
zainstaluj jeden z modów:
+ Color Ranks
+ Color Groups
osobiście polecam Color Ranks, ale co Wy zainstalujecie to już Wasza sprawa
1. Jak stworzyć nową grupę ?
+ Color Groups
Panel Admina -> Grupy -> Kolory Grup -> Wpisujesz nazwę i kolor nowej grupy
+ Color Ranks
Panel Admina -> Użytkownicy -> Rangi -> Dodaj -> Ustawiasz kolory, przedrostki itp.
2. Jak dodać usera do grupy ?
+ Color Groups
Panel Admina -> Grupy -> Kolory Grup -> Przy dowolnej grupie klikasz na Użytkownicy/Członkowie i wybierasz userów z listy bądz zaznaczasz nazwę grupy
+ Color Ranks
Poprostu nadajesz userowi rangę, np.
Panel Admina -> Użytkownicy -> Edytuj -> Ranga specjalna (jeżeli usatwiłeś kolorową rangę jako specjalną )
lub jeżeli jest to ranga przyznawana za posty, automatycznie nada sie userowi jesli uzyska odpowiednia liczbe postow
ORI - 05-09-2005, 19:10
Nareszcie Ale i tak wszyscy o tym beda zakladac nowe tematy zamiast wchodzic do FAQ
kyle - 05-09-2005, 19:11
To od dzisiaj za każdy taki temat 2 warny
ORI - 05-09-2005, 19:14
kyle, to i tak nikogo nie odstraszy Na tym forum nie brakuje odwaznych
Koniec offtopa
palar - 15-09-2005, 17:38
Ej ja mam takie pytanko !! Czemu jak mam rangi administrator i moderator to na liscie kto jest online pierwszy jest moderator a ja chce zeby pierwszy byl napisany administrator !! co zrobic ??
Pantas - 16-09-2005, 08:33
Czy może mi ktoś powiedzieć jak zmienić kolory grup w phpbb by przemo?
Sylwia - 16-09-2005, 09:23
Pantas napisał/a: | Czy może mi ktoś powiedzieć jak zmienić kolory grup w phpbb by przemo? |
Przeczytałeś co Rusek napisał? To czemu zadajesz takie pytania?
Pantas - 16-09-2005, 09:50
Ale ja mam PHPbb by Przemo i tak oryginalnie jest ten hack, a mimo to nie wiem jak zmienić kolory poszczególnych rang.
przecinek - 16-09-2005, 10:05
Cytat: | Ale ja mam PHPbb by Przemo i tak oryginalnie jest ten hack, a mimo to nie wiem jak zmienić kolory poszczególnych rang. | http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=40827
Sylwia - 16-09-2005, 13:52
Pantas napisał/a: | Ale ja mam PHPbb by Przemo |
Na tym forum wszyscy mają phpbb by Przemo
Pantas napisał/a: | i tak oryginalnie jest ten hack, a mimo to nie wiem jak zmienić kolory poszczególnych rang. |
Nie, nie ma w standardzie tego moda, trzeba go samemu sobie zainstalować. Możesz co najwyżej zmienać napis tylko Admina i moderatora (tylko i wyłącznie) ale o tym poszukaj na forum.
Pantas - 19-09-2005, 18:10
Czy ktoś mi może powiedzieć jak skasować obrazek rangi z pod jej tytułu. Żeby nie było graficznego przedstawienia rangi?
Sylwia - 19-09-2005, 20:49
Pantas napisał/a: | Czy ktoś mi może powiedzieć jak skasować obrazek rangi z pod jej tytułu. Żeby nie było graficznego przedstawienia rangi? |
W panelu admina w menu po lewej masz coś takiego jak: rozwiń wszystkie moduły a potem poszukaj linku: rangi. Potem pozostaje pokasowac Ci wszystie rangi jakie tam masz wypisane (a jeżeli rangi mają zostać ale bez obrazka to edytuj range tak żeby nie miała przyznanego obrazka).
Pantas - 20-09-2005, 05:27
Ale kiedy rozwijam tą listę to muszę jakiś obrazek wybrać, inaczej się nie da.....
MakArios - 20-09-2005, 07:59
Pantas, skoro uważasz, że inaczej się nie da.. Rozwiązanie doraźne:
Skopiuj ze swojego stylu, z folderu images/ plik spacer.gif do folderu rang i ustaw go jako obraz rangi .
Pantas - 20-09-2005, 13:45
Dzięki o to mi chodziło
|
|
|