Style do wersji 1.9 i starszych - Zmiana kolorów w profilu
Suldarr - 04-09-2005, 21:27 Temat postu: Zmiana kolorów w profilu Witam. Kolejny problem w stylach na jaki się natknąłem, to zmiana koloru czcionki w widoku profilu.
Mianowicie:
Jak widać na obrazku potrzebuję zmienić kolory w zaznaczonym miejscu.
W .css ustawiłem:
.test { color: #f8a406 }
a.test { color : #002475; text-decoration: none; }
a.test:hover { color : #336699; text-decoration: underline; }
zaś w pliku profile_view_body.tlp:
<td class="catRight" width="60%"><b><span class="test">{L_ABOUT_USER}</span></b></td>
czyli coś, co odpowiada za ustawienie tej części, ale mimo to, nic nie działa.
Dodam tylko, że lewa część, oraz tekst na górze robione są właśnie klasą test i tam wszystko działa
Co i gdzie trzeba poprawić, żeby zadziałało?
Edit: acha. Występuje tutaj też klasa catRight, więc podam jeszcze jej opis w css:
td.catRight{
background-color: #0e122B; border: 0px; border-style: none;
}
Kris85 - 04-09-2005, 22:53
z tego co wiem style sa tez definiowane w overall_header.tpl, wiec moze i w nim sprobuj pozmieniac <-- nie krytykowac jesli nie o to chodzi, bo nie wiem dokladnie czy style z overall_h.tpl maja wplyw w profilu...
napisz czy zadzialalo
Mich@ł - 05-09-2005, 07:22
ja bym spróbowal zmienic klase w pliku profile_body.tpl na jakś inna (na jakas z tych co masz dostepnych odrazu ) A kolor ten styl czerpie z css :]
Suldarr - 05-09-2005, 08:26
Mich@ł napisał/a: | ja bym spróbowal zmienic klase w pliku profile_body.tpl na jakś inna (na jakas z tych co masz dostepnych odrazu ) A kolor ten styl czerpie z css :] | Przecież napisałem, że zmianiłem klasę w profile_view_body.tpl (z gen lub gensmall na test) i nie działa (podmienianie na gotowe też nie działa).
A klasa "test" jest zdefiniowane w css'ie, co też podałem w pierwszej notce.
Overall header/footer mają wpływ na wygląd nagłówka i stopki, czyli czegoś obecnego na każdej stronie. Nie mają natomiast wpływu na kolor tej części profilu (z tego co zdążyłem się zorientować).
To jest zdjęcie z profilu admina. Jeśli wchodzi zwykły użytkownik, to wszystko jest w porządku (kolor jest odpowiedni).
Moim zdaniem za cały problem odpowiada zmienna {L_ABOUT_USER}, ale nie wiem gdzie ją znaleźć i zmienić
|
|
|