To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Wersje 1.9 i starsze - Strefa czasowa :/

Gepard666 - 04-09-2005, 12:23
Temat postu: Strefa czasowa :/
Szukałęm na forum znalazłem 2 tematy ale zawarte tam rozwiązania nie były satysfakcjonujące dlatego, że to jest rozwiązanie objawowe, że mam wykonać zapytanie msql
Kod:
update phpbb_users set user_timezone='11.00'

I tak zorbiłem ale to jest zmiana strefy czasowej rozwiązanie dobre dlatego że jak sie ustawi w PA odpowiednia strefe czasową i zamknie sie mozliwość edycji w profilu, po wykonaniu zapytania wszystko jest OK.
Tak zeby była strefa czasowa polska tak zeby i użytkownicy i goscie mieli ją?
Sorki ale ja na forum nie znalazłem rozwiązania na 100% dobrego ;/

Anonymous - 05-09-2005, 11:09

Gepard666 napisał/a:
Tak zeby była strefa czasowa polska tak zeby i użytkownicy i goscie mieli ją?

wykonaj to zapytanie, tak zeby wyrownalo czas na forum z naszym i zmien domyslny w panelu na nowy ( jesli na naszej bedzie sie wyswietlac inny czas to wybierz innna zeby sie zgadzalo z naszym ( + / - x godzin ) bo to przez czas na serwerrze. to mowilem ja - nasedzio bo sie nie moge z tym ip zalogowac.. :mrgreen:

nasedo - 05-09-2005, 20:32

8)
Gepard666 - 05-09-2005, 22:57

No własnie zrobiłem tak ze w panelu administracyjnym zmieniłem na ten australijski :P potem wykonałem zapytaie i wszystko pasi (zrobiłem tak albo odwrotnie) w kazdym razie działa. Po czym wyrzuciłem z profilów możliwośc ustawiania strefy czasowej i wszystko gra i buczy.
Ale czy tego nie idzie obejśc w inny sposób :> np. jakoś przestawic tą strefe czasową by forum normalnie działało tak jak na polskim czasie bez kombinowania?
Zresztą to tylko pytanie na marginesie bo problem juz jako tako rozwiązalem :P

nasedo - 05-09-2005, 23:00

Cytat:
Ale czy tego nie idzie obejśc w inny sposób :> np. jakoś przestawic tą strefe czasową by forum normalnie działało tak jak na polskim czasie bez kombinowania?

ustawic prawidlowy czas na serwerze.

Gepard666 - 13-09-2005, 00:41

Hehhee Chyba mail do admina zadziałał bo dzisiaj znów jest źle tym razem zamiast 11 godzin do tyłu jest 11 godzin do przedu i znów mysze zmienić ustawienia ;)
Nasedo żeby nie było dostajesz pomógł