Ogólne - Informacja o uprawnieniach dostępu do danego forum.
VST - 28-07-2019, 10:44 Temat postu: Informacja o uprawnieniach dostępu do danego forum. Witam, mam mały problem, dawno w tym nie siedziałem, może ktoś pomoże?
Chodzi mi oto, że stworzyliśmy grupę, która ma mieć dostęp do jednego z działów forum. Nie należąc do takiej grupy, po kliknięciu w dany dział, wyświetla się taka informacja.
"Tylko użytkownicy z uprawnieniami dostępu mogą czytać tematy na tym forum." ---> screen w załączniku.
Chodzi mi o to, żeby ją po prostu zmienić i dodać tam link odsyłający do grupy, do której trzeba dołączyć, żeby móc korzystać z tego działu.
Chodzi mi o to, który plik z forum odpowiada za tą informację i w którym pliku to mogę zmienić, bo nie umiem tego znaleźć, a trochę już przeszukałem i bez rezultatu.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź.
BRC - 29-07-2019, 00:15
Kod: | includes/auth.php
case AUTH_ACL:
$auth_user[$key] = ( $userdata['session_logged_in'] ) ? auth_check_user(AUTH_ACL, $key, $u_access, $is_admin) : 0;
$auth_user[$key . '_type'] = $lang['Auth_Users_granted_access'];
break;
(...)
case AUTH_ACL:
$auth_user[$f_forum_id][$key] = ( $userdata['session_logged_in'] ) ? auth_check_user(AUTH_ACL, $key, $_u_access, $is_admin) : 0;
$auth_user[$f_forum_id][$key . '_type'] = $lang['Auth_Users_granted_access'];
break;
|
VST - 29-07-2019, 20:20
Dziękuje bardzo za nakierowanie. Już sobie dzięki temu zmieniłem wszystko tak jak chciałem.
|
|
|