To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Poszukiwania - "Re:" w tytule postu

Mirador - 15-12-2015, 16:32
Temat postu: "Re:" w tytule postu
Googlam z marnym skutkiem. :(
Szukam moda, który usuwałby powtarzające się w odpowiedziach na pierwszy post tematy.
Chodzi nie tylko o wycięcie "Re:", ale całego tematu.
Znalazłem pewne rozwiązanie tutaj:
http://www.phpbb-seo.com/...605.html#p26765
ale wymaga ono grzebania w kodzie, a mod byłby zbawieniem dla mniej wprawnych adminów.
Będę wdzięcznym za pomoc.

luk19952 - 15-12-2015, 16:37

Witaj.
To jest forum supportu phpBB modified by Przemo. Jeśli masz phpBB3 szukaj pomocy na supporcie owego skryptu.

Mirador - 15-12-2015, 17:26

Dzięki, nie zwróciłem uwagi na tę subtelność. ;)
shanonWEB - 17-12-2015, 03:36
Temat postu: Re: "Re:" w tytule postu
Mirador napisał/a:
Googlam z marnym skutkiem. :(
Szukam moda, który usuwałby powtarzające się w odpowiedziach na pierwszy post tematy.
Chodzi nie tylko o wycięcie "Re:", ale całego tematu.
Znalazłem pewne rozwiązanie tutaj:
http://www.phpbb-seo.com/...605.html#p26765
ale wymaga ono grzebania w kodzie, a mod byłby zbawieniem dla mniej wprawnych adminów.
Będę wdzięcznym za pomoc.

Opisz mi admina, który jest „mniej wprawny”, bo jak dla mnie to czyste lenistwo, bądź nie znanie podstaw j. ang.
Podmiana gotowych kodów to mniej niż 2min. O ile to możliwe to tworzenie moda jest zwykłym utrudnianiem sobie życia, a przy tym zapewne stronie opartej o ten cms.
PL INSTRUKCJA:
[OTWÓRZ, EDYTUJ PLIK - viewtopic.php]
[ZNAJDŹ]:
Kod:
$row['post_subject'] = censor_text($row['post_subject']);

[I DODAJ PO]:
Kod:
$row['post_subject'] = strpos($row['post_subject'], $topic_data['topic_title']) === false ? $row['post_subject'] : '';

[LUB]:
Kod:
$row['post_subject'] = strpos($row['post_subject'], $topic_data['topic_title']) === false ? $row['post_subject'] : $user->lang['POST'];

[INFORMACJA]:
Należy sprawdzić kod pierwszy - czy efekt zadowala, jeśli nie to kod drugi. Teoretycznie według rozwiązania z linku, który podałeś to kod pierwszy usunie "re:" oraz nazwę tematu, czyli całość, a kod drugi usunie "re:", lecz pozostawi temat.