Ogólna pomoc dotycząca stylów - [Problem] "Kolor nicka" w "Kto jest na Forum&
ZaxanQ - 15-02-2015, 15:46 Temat postu: [Problem] "Kolor nicka" w "Kto jest na Forum& Witam, szukam jakiegoś poradnika bądź innej instrukcji jak sprawić, aby ustawiony przez użytkownika "Kolor nicka" działał nie tylko w widoku tematu, ale również na stronie głównej, tj. w tabeli "Ostatni post", "Kto jest na forum", "Przez ostatnie __ godziny byli na forum" itd.
Próbowałem dociec tego szukając odniesienia "{postrow.POSTER_NAME}" w viewtopic_body.tpl, którego kolor jest zgodny z tym w "Kolor nicka", ale trafiłem na zaułek w includes\topic_review.php
Kolor nicków jest biały, przez gensmall i/lub kolor linku. Link do forum w profilu
Jeśli będze to potrzebne, to utworzone jest testowe konto:
login: test
hasło: test
vianne - 15-02-2015, 16:34
utworzyłeś grupy ? zwykle kolory są domyślnie w wymienionych przez Ciebie miejscach gdy są w odpowidniej grupie (a ni kolory nicku nadane w PA)
ZaxanQ - 15-02-2015, 16:51
Osobiście utworzyłem swoją listę i wszystko zgodnie ze standardowymi, tj. w usercp_register.php:
Kod: | $Xaa0000_select = ($custom_color == 'aa0000' ) ? 'selected="selected"' : ''; |
I w profile_add_body.tpl:
Kod: | <option style="color:#aa0000" value="aa0000" class="genmed" {Xaa0000_SELECT}>Wybierz</option> |
Nie mam żadnych grup na forum, łącznie z "grupami" Administrator, Junior Admin, Moderator. Wszystkie nicki na głównej są białe. Nawet jak wgram czysty includes\usercp_register.php i templates\MusicPlanet\profile_add_body.tpl to po wybraniu standardowych kolorów nick jest dalej biały.
Nawet na subSilver. (włączyłem możliwość zmiany stylu, jeśli to pomoże)
[ Dodano: 16-02-2015, 22:09 ]
bump
Tommekk80 - 18-02-2015, 07:52
ZaxanQ, chodzi o ten kolor?
|
|
|