To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Ogólna pomoc dotycząca stylów - [Problem] Zmiana szeroko?ci stylu xandgreen

Grossus - 03-09-2014, 09:47
Temat postu: [Problem] Zmiana szerokości stylu xandgreen
Witam,

Mam forum strzeleckie i chciałbym zastosować styl xandgreen. Niestety styl ten jest dosyć wąski.
Jak zmienić szerokość całkowitą tego stylu?

Szukałem ze dwie godziny, ale niestety zbyt mało informatyczny jestem. Szukałem w plikach CSS, CFG czy TPL zgodnie z sugestiami w innych wątkach tu na forum, ale nie znalazłem ani opcji max-width, ani gdzie jest ten cały wrapper...

Oneitatsu - 03-09-2014, 10:40

w overall_header.tpl masz takie coś:
Cytat:

<!-- BEGIN forum_thin -->
<table width="100%" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" bgcolor="{forum_thin.WIDTH_COLOR_1}">
<tr>
<td align="center">
<table width="{forum_thin.WIDTH_TABLE}" border="0" bgcolor="{forum_thin.WIDTH_COLOR_2}" cellpadding="0" cellspacing="{forum_thin.TABLE_BORDER}">
<tr>
<td align="center">
<!-- END forum_thin -->
<a name="top"></a>{ROTATE_BANNER_1}
{FORUM_WARNINGS}
{ROTATE_BANNER_2}{BANNER_TOP}
<!-- BEGIN header -->
<table align="center"><tr><td>
<table width="780px" cellspacing="0" cellpadding="10" border="0" align="center">

Drugi fragment odpowiada za nagłówek i masz tam stałą szerokość 780 pikseli. Pierwszy pogrubiony fragment ma natomiast taką cechę "width="{forum_thin.WIDTH_TABLE}"". Szerokość ustalana zmienną w panelu administracyjnym (konfiguracja > strony głównej > stała szerokość forum i szerokość forum).

To powinno wystarczyć jeśli chodzi o poradę.

Grossus - 03-09-2014, 11:07

Działa!

Teraz jeszcze tylko muszę zobaczyć jak zrobić, by ta nowa wartość była wartością maksymalną, by forum dało się zmniejszać. Jednak to już powinno być z górki. Dzięki!