To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Poszukiwania - Szukam modyfikacji automatycznego dodawania do grup

LadyEmaleth - 12-08-2013, 23:30
Temat postu: Szukam modyfikacji automatycznego dodawania do grup
Poszukuję modyfikacji dzięki której członkowie określonej grupy będą ignorowani przy automatycznym dodawaniu do innych grup.
Mam na forum dwie grupy, w których chciałabym stosować automatyczne dodawanie użytkowników z określoną liczbą postów i jedną grupę, w której użytkownicy lądują za karę. Chciałabym aby członkowie tej karnej grupy nie byli automatycznie dodawani do innych grup, nawet jeżeli posiadają wymaganą ilość postów. Czy istnieje taka modyfikacja?

MQs - 13-08-2013, 00:18

Nie problem zrobić. Podaj swój posting.php, bo widzę, że modyfikowany i podaj id tej grupy - będzie wpisana na sztywno w kodzie (jej deklarację dam na początku pliku jakbyś potrzebowała kiedyś zmienić).
LadyEmaleth - 13-08-2013, 07:06

ID grupy (to ta cyferka, która się pojawia na pasku adresu jak się wchodzi w grupę, prawda?) to 1722.
Boltex - 13-08-2013, 12:31

LadyEmaleth, tak ;)
MQs - 13-08-2013, 17:25

Powinno działać. Zmienione dodatkowo pliki groupcp.php i includes/constants.php - daję od razu przerobione, bo nie wyskakują ci w check_files.

EDIT: Dorzucam instrukcję jakby ktoś inny chcał

LadyEmaleth - 13-08-2013, 18:00

Wyskakuje mi:
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /public_html/posting.php on line 67

MQs - 13-08-2013, 18:09

LadyEmaleth, poprawiłem załączniki w poprzednim poście. Sorry - nie testowałem, więc jakieś literówki mogą się trafić.
linia 67 to zamiast:
Kod:
    $db->sql_query($sql) message_die(GENERAL_ERROR, 'SQL error', '', __LINE__, __FILE__, $sql);

powinno być:
Kod:
    $db->sql_query($sql) or message_die(GENERAL_ERROR, 'SQL error', '', __LINE__, __FILE__, $sql);

LadyEmaleth - 13-08-2013, 18:20

Wydaje się, że śmiga jak szalone - dziękuję bardzo :)
MQs - 13-08-2013, 19:34

LadyEmaleth, Jeszcze jedno - po dodaniu usera do karnej grupy usunie go z "licznikowych", ale nawet jeśli z tej grupy zostanie usunięty to przywróci go do "licznikowych" dopiero po napisaniu jakiegoś posta.

Dorzucić poprawkę czy może tak zostać?

LadyEmaleth - 14-08-2013, 00:25

Może zostać. Jak kogoś wrzucam do karnej i tak usuwam ze wszystkich innych. A kwestia napisania jednego posta to żaden problem dla usera. Moi "karniacy" mają okrojony dostęp, ale pisać mogą ;) No chyba, że ktoś tą modyfikacje chciałby do innych celów wykorzystywać, wtedy może mu się to przyda - mi pasuje jak jest - nawet wygodniej, bo już nie muszę ręcznie z innych grup usuwać ;)