Poszukiwania - Szukam modyfikacji automatycznego dodawania do grup
LadyEmaleth - 12-08-2013, 23:30 Temat postu: Szukam modyfikacji automatycznego dodawania do grup Poszukuję modyfikacji dzięki której członkowie określonej grupy będą ignorowani przy automatycznym dodawaniu do innych grup.
Mam na forum dwie grupy, w których chciałabym stosować automatyczne dodawanie użytkowników z określoną liczbą postów i jedną grupę, w której użytkownicy lądują za karę. Chciałabym aby członkowie tej karnej grupy nie byli automatycznie dodawani do innych grup, nawet jeżeli posiadają wymaganą ilość postów. Czy istnieje taka modyfikacja?
MQs - 13-08-2013, 00:18
Nie problem zrobić. Podaj swój posting.php, bo widzę, że modyfikowany i podaj id tej grupy - będzie wpisana na sztywno w kodzie (jej deklarację dam na początku pliku jakbyś potrzebowała kiedyś zmienić).
LadyEmaleth - 13-08-2013, 07:06
ID grupy (to ta cyferka, która się pojawia na pasku adresu jak się wchodzi w grupę, prawda?) to 1722.
Boltex - 13-08-2013, 12:31
LadyEmaleth, tak
MQs - 13-08-2013, 17:25
Powinno działać. Zmienione dodatkowo pliki groupcp.php i includes/constants.php - daję od razu przerobione, bo nie wyskakują ci w check_files.
EDIT: Dorzucam instrukcję jakby ktoś inny chcał
LadyEmaleth - 13-08-2013, 18:00
Wyskakuje mi:
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /public_html/posting.php on line 67
MQs - 13-08-2013, 18:09
LadyEmaleth, poprawiłem załączniki w poprzednim poście. Sorry - nie testowałem, więc jakieś literówki mogą się trafić.
linia 67 to zamiast:
Kod: | $db->sql_query($sql) message_die(GENERAL_ERROR, 'SQL error', '', __LINE__, __FILE__, $sql); |
powinno być:
Kod: | $db->sql_query($sql) or message_die(GENERAL_ERROR, 'SQL error', '', __LINE__, __FILE__, $sql); |
LadyEmaleth - 13-08-2013, 18:20
Wydaje się, że śmiga jak szalone - dziękuję bardzo
MQs - 13-08-2013, 19:34
LadyEmaleth, Jeszcze jedno - po dodaniu usera do karnej grupy usunie go z "licznikowych", ale nawet jeśli z tej grupy zostanie usunięty to przywróci go do "licznikowych" dopiero po napisaniu jakiegoś posta.
Dorzucić poprawkę czy może tak zostać?
LadyEmaleth - 14-08-2013, 00:25
Może zostać. Jak kogoś wrzucam do karnej i tak usuwam ze wszystkich innych. A kwestia napisania jednego posta to żaden problem dla usera. Moi "karniacy" mają okrojony dostęp, ale pisać mogą No chyba, że ktoś tą modyfikacje chciałby do innych celów wykorzystywać, wtedy może mu się to przyda - mi pasuje jak jest - nawet wygodniej, bo już nie muszę ręcznie z innych grup usuwać
|
|
|