To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

HydePark - Jakie zużycie transferu przez średnie forum

Whinter - 03-05-2013, 11:23
Temat postu: Jakie zużycie transferu przez średnie forum
Witam. Chciałbym się Was zapytać - jakie mniej więcej ma zużycie transferu w skali miesięcznej i rocznej średnie forum? Przymierzam się do założenia forum i wiki, a że mam konto na proserwerze z dużą sumką w portfelu, to skorzystam, ale nie wiem jaki pakiet wziąć. Myślę nad dwoma najmniejszymi pakietami:
- konto o pojemności 100 MB i transferze rocznym 24 GB
albo
- konto o pojemności 500 MB i transferze rocznym 120 GB

Pytam, bo proserwer podaje zastosowanie i ten pierwszy pakiet to wg nich:
- dla bardzo małej strony WWW o małej ilości odwiedzających

Zaś drugi:
- dla małej strony WWW o małej ilości odwiedzających
- dla małego forum internetowego o małej ilości odwiedzających

I nie wiem czy im wierzyć i wystarczy mi ten pierwszy, czy naprawdę transfer szybko topnieje. A może nawet ten drugi jest za słaby?

Limfao - 03-05-2013, 11:35

Whinter, Zrób tak:
Weź ten mniejszy pakiet, czyli Pakiet MINI. Jeśli Ci on nie wystarczy i na forum wyskoczy info, że wykorzystałeś transfer, to w każdej chwili będziesz mógł powiększyć swój pakiet na większy, czyli STANDARD.
Wtedy dopłacasz różnicę jaka występuje między pakietami i masz większy.

Ja tak zrobiłem. Myślałem, że wystarczy mi pakiet MINI, lecz po połowie miesiąca musiałem przejść na STANDARD.

Lepiej sprawdzić, czy się zmieścisz w najmniejszym pakiecie, niż niepotrzebnie więcej płacić.

Jak masz więcej pytań do Proserwer to pisz do mnie na PW lub GG (36191857), to z chęcią pomogę, gdyż sam mam już u nich forum od początku roku.

Pozdrawiam, Limfao.

badyliszek - 20-07-2013, 00:20

Moim zdaniem już lepiej od razu kupić pakiet standard lub jeżeli chcesz aby strona rozwijała się i masz co do niej plany to możesz od razu kupić duży pakiet i będziesz miał problem z głowy :D
bielu - 21-07-2013, 19:31

a ja mówię że dla przema od razu trzeba kupić max.
mek1942 - 21-07-2013, 20:51

wszystko zależy od potrzeb... czy tylko stawiamy na treść, czy dajemy udostępniać jakieś wrzucanie załaczników, czy mamy styl "lekki".

Jeżeli początkowe forum to bierz jak najmniejszy pakiet, a i tak jestem pewien że nawet nie wykorzystasz go w 50% (zużycie transferu).