To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Bazy danych SQL - Wgrywanie bazy danych

ilovevampire - 06-04-2013, 14:23
Temat postu: Wgrywanie bazy danych
Cześć, mieliśmy taką sytuację że skasowano nam forum ale mieliśmy bazę danych, założyliśmy nowe forum, wszystko tam zrobiliśmy od nowa i właśnie dostałem bazę danych od poprzedniego administratora i nie bardzo wiem co mam z nią zrobić, aż tak zaawansowany nie jestem.

Mam bazę danych zakodowaną w mysql40, nie wiem jak ją wgrać (ale to nie mój problem zaraz znajdę jak to się robi), tylko że forum się nieźle rozwinęło, wgram bazę i wszystko będzie po staremu, i wszystko to co już zostało zrobione na forum zniknie i moje pytanie jest czy można ją jakoś podzielić, wgrać jakieś konkretne tematy itd?

Dajaj - 06-04-2013, 14:38

jeśli się znasz to raczej nie widzę problemu , otwierasz plik z bazą - zazwyczaj rozszerzenie .sql , i usuwasz odpowiednie linijki :) , chociaż nie polecam takiego rozwiązania - lepiej ręcznie usunąć tematy już na forum po wgraniu bazy

http://www.przemo.org/php...pic.php?t=17648

ilovevampire - 06-04-2013, 14:43

A jak np. bym ją wgrał, to zastapiło by to obecną czy były by dwie, i na forum były by tematy z mojego obecnego forum, i starego? Tak samo z użytkownikami? Bo wtedy to już w ogóle kompletny amok by zaistniał.
Woytec - 06-04-2013, 14:47

Raczej zastąpiło obecną...chociaż o ile da się dograć wpisy to mogłyby być problemy z np. identyfikatorami i jeżeli masz inna strukturę działów, modyfikacje to również.