To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Propozycje modyfikacji - Rozszerzenie logu moderatorów

djsiny - 10-03-2013, 17:54
Temat postu: Rozszerzenie logu moderatorów
Witam. Obecnie mamy logi w PA moderatora lecz one nie są zbyt dobre. Są mody które rozszerzają logi moderatorów??
Woytec - 10-03-2013, 21:26

Nie ma. A o jakie akcje chcesz rozszerzyć?
djsiny - 11-03-2013, 06:47

Jaki temat został lub post usunięty przez moderatora oraz komu dał ostrzeżenie bo wiem ze lubią dawać ich dużo i chce kontrolować
Majkelo - 11-03-2013, 09:19

djsiny napisał/a:
Jaki temat został lub post usunięty przez moderatora

przecież to już jest w standardzie.

Majkelo - 11-03-2013, 10:05

Rzeczywiście monitorowanie dodawania ostrzeżeń też powinno być w logach, bo np. usuwanie warnów już tam jest...
Otwórz language/lang_polish/lang_admin.php i dodaj to:

Kod:
$lang['Warning'] = 'Ostrzeżenie';

przed tym:

Kod:
//
// That's all Folks!
// -------------------------------------------------

?>

następnie otwórz warnings.php i dodaj to:

Kod:
        $sql = "INSERT INTO " . LOGS_TABLE . " (mode, topic_id, user_id, username, user_ip, time)
            VALUES ('Warning', ".$userid.", ".$userdata['user_id'].", '".$userdata['username']."', '".encode_ip($_SERVER['REMOTE_ADDR'])."', ".CR_TIME.")";
        if ( !($result = $db->sql_query($sql)) )
        {
            message_die(GENERAL_ERROR, 'Could not insert into warnings table', '', __LINE__, __FILE__, $sql);
        }

po tym:

Kod:
        $sql = "INSERT INTO " . WARNINGS_TABLE . " (userid, modid, date, value, reason, warning_viewed)
            VALUES ($userid, " . $userdata['user_id'] . ", " . CR_TIME . ", $value, '$reason', 0)";
        if ( !($result = $db->sql_query($sql)) )
        {
            message_die(GENERAL_ERROR, 'Could not insert into warnings table', '', __LINE__, __FILE__, $sql);
        }

otwórz admin/admin_logging.php i znajdź:

Kod:
            else if ( $action == 'Edit' )
            {
                $log_url = append_sid($phpbb_root_path .'viewtopic.'.$phpEx.'?p=' . $topic) . '#' . $topic;
            }

dodaj po:

Kod:
            else if ( $action == 'Warning' )
            {
                $log_url = append_sid($phpbb_root_path.'profile.'.$phpEx.'?mode=viewprofile&u=' . $topic);
            }

Powinno działać.

djsiny - 11-03-2013, 18:30

po wykonaniu tego nie da sie wcale dać ostrzezenia
Majkelo - 11-03-2013, 18:46

Jak sie nie da, jak mam to samo u siebie na forum i sprawuje się świetnie... Wrzuć warnings.php.
djsiny - 11-03-2013, 19:05

Złe logi w PA pokazuje mi daje ostrzeżenie w poście a w logach kieruje mnie to zupełnie innego tematu.
plik w załączniku

oraz mam inne pytanie czy da się aby pokazywało sortowanie według ostatnio otrzymane ostrzenie

Majkelo - 11-03-2013, 20:03

djsiny napisał/a:
Złe logi w PA pokazuje mi daje ostrzeżenie w poście a w logach kieruje mnie to zupełnie innego tematu.

Kieruje Cie do profilu usera, który to ostrzeżenie otrzymał, a nie do żadnego tematu.

djsiny - 11-03-2013, 20:05

Majkelo napisał/a:
djsiny napisał/a:

Kieruje Cie do profilu usera, który to ostrzeżenie otrzymał, a nie do żadnego tematu.

Akurat kieruje mnie do jakiegoś tematu nie do profilu usera
lub mam teraz jak dalem innej osobie warna
"Taki post lub temat nie istnieje, być może został przed chwilą usunięty, wróć i spróbuj ponownie"

A jak usune te testowe warny to w logach jest ok kieruje mnie do profilu użytkownika dziwna sprawa

Majkelo - 11-03-2013, 20:15

eh, załącz admin_logging.php.
djsiny - 11-03-2013, 20:22

w załączniku
Woytec - 11-03-2013, 20:28

Nieuważnie wykonałeś
djsiny - 11-03-2013, 20:33

działa dzieki