Hosting - Hostingi?
Anonimus - 21-01-2013, 14:26 Temat postu: Hostingi? Znacie jakieś darmowe hostingi z tylko domeną pl? i FTP.
up7down - 10-02-2013, 08:31
A moje pytanie dotyczy CBA.pl. Co o nim sądzicie?? Ja mam tam konto.
Ewentualnie jaki darmowy byście na dzień dzisiejszy polecili.
Pozdrawiam
vianne - 10-02-2013, 11:52
hmmm..... jeśli chodzi o cba to ja mam z nim całkiem dobre wspomnienia. Hosting całkiem przyzwoity czasem zdarzały się problemy np. z dostępem do bazy itp, ale to chwilka zwykle. Ogólnie moim zdaniem OK.
Co do posta powyżej... dobry żart... domena pl sama w sobie troszkę kosztuje
emiloski94 - 10-02-2013, 11:54
up7down napisał/a: | A moje pytanie dotyczy CBA.pl. Co o nim sądzicie?? Ja mam tam konto.
Ewentualnie jaki darmowy byście na dzień dzisiejszy polecili.
Pozdrawiam |
Cba? Przereklamowanie g....... duzo reklam, ogolnie syf.
Jak juz bym cos robil powazniejszego, to bym bral proserwer (platne)
Lub zobacz fwl.pl lub http://www.hostinger.pl/
vianne - 10-02-2013, 11:57
czy ja wiem, czy duzo reklam... nie powiedziałabym w sumie, ale nie bede się kłóciła
no ale fakt... czasem za grosze można mieć hosting bez reklam
emiloski94 - 10-02-2013, 12:04
vianne napisał/a: | czy ja wiem, czy duzo reklam... nie powiedziałabym w sumie, ale nie bede się kłóciła
no ale fakt... czasem za grosze można mieć hosting bez reklam |
Jak pisze, proserwer mam tam już 3 lata forum i miałem z 2 razy awarie trawajce max 30 min .....
Na prawde polecam. Forum nie duze, cos ponad 7k wizyt miesiecznie.
vianne - 10-02-2013, 12:10
płatne to już każdy wybiera zgodnie ze swoimi potrzebami tak naprawdę :)ja na swoim mam wiele for i też nie narzekam... jestem tam ponad 1,5 roku i awarii BRAK ale z cba jako darmowym też mam dobre wspomnienia
zypolek - 13-08-2013, 13:49
Przecież darmowy hosting to ładowanie się w jedno wielki g.
Nie podepniesz domeny, więc w momencie kiedy hosting padnie, stracisz wszystko co dotychczas zyskałeś - strona to przede wszystkim domena!
Boltex - 13-08-2013, 14:09
zypolek napisał/a: | Nie podepniesz domeny, więc w momencie kiedy hosting padnie, stracisz wszystko co dotychczas zyskałeś - strona to przede wszystkim domena! | No i znowu piszesz bzdury. Opcję podpięcia domeny mają praktycznie wszystkie darmowe hostingi i hosting nie pada z dnia na dzień. Wcześniej wysyłają informację do użytkowników by ci wykonali kopie zapasowe. Dlatego polecam wybierać popularne serwisy oferujące hosting www.
zypolek, daje Ci dodatkowo upomnienie żebyś nie odkopywał starych tematów.
zypolek - 14-08-2013, 13:30
Chłopie ty tak wszystko upraszczasz, że szkoda gadać - ale o ograniczeniach nic nie powiesz co nie? Poczytaj zanim napiszesz kolejne bzdury - jeśli możesz podpiąć domenę to kosztem czegoś, nie ma czegoś takiego że podłączasz domenę i masz wszystko tak samo jak na płatnym koncie. Ograniczenie ilości odsłon i inne. Nie cwaniakuj tylko pisz konkrety! Nie potrafisz pisać normalnym językiem i grzecznie?
vianne - 14-08-2013, 14:33
tyle, ze sprawa z hostingami nie jest tylko czarna lub tylko biała. To czy ktoś wybiera płatny czy bezpłatny zależy od wielu czynników. Niekiedy zwyczajnie nie ma potrzeby inwestowania w płatny - skoro wystarczają paramerty bezpłatnych. Jeżeli komuś wystarcza bezpłatny to krótko - ich sprawa. Ty wolisz płatny ? równiez twoja sprawa
zypolek - 15-08-2013, 07:16
Darmowe konto ma sens głównie wtedy, gdy dopiero się zaczyna przygodę z hostingami i bardziej chce się zobaczyć jak to wygląda. Ale kiedy chodzi o prowadzenie strony na poważnie, kiedy strona ma zarabiać, to wtedy sens ma wyłącznie płatne konto i własna domena.
|
|
|