Style do wersji 1.9 i starszych - [problem]Kilka problemow ze stylem
Rain - 17-07-2005, 00:54 Temat postu: [problem]Kilka problemow ze stylem Hejka...mam kilka problemow ze stylem..zaczalem jeden przerabiac i nie moge sobie poradzic...prosze o pomoc.
1.Mam problem z tlem..mianowicie jako tlo ustawlem jeden obrazek body_bg.gif...no i jest jako tlo..ale nie wszedzie Nie wim gdzie jeszcze grzebac i co zmieniac..zreszta zobaczcie sami..chodzi o to biale tlo aby zmienic je na inny kolor lub jakis plik graficzny. Co ciekawe gdy klikam prawym przyciskiem myszki i sprawdzam wlasciowosci to tlo jest jako plik body_bg.gif..ale jest bialy Zreszta zobaczcie sami o co biega...i powiedzcie co i gdzie zmienic
2. Ehhh tutaj jest problem podswietlania...zmienilem kolory w PA ale to nic nie daje po najechaniu kursorem na jakies forum podswitla sie na szaro Moge prosic o namiary co i gdzie zmienic
irekk - 17-07-2005, 01:29
ad1: znajdz:
Kod: | <a name="top"></a><table width="100%" cellspacing="0" cellpadding="7" border="0" align="center">
<tr>
<td class="bodyline">
<table width="100%" cellspacing="0" cellpadding="8" border="0" align="center"> |
zamien na:
Kod: | <a name="top"></a><table width="100%" cellspacing="0" cellpadding="7" border="0" align="center">
<tr>
<td class="bodyline">
<table width="100%" cellspacing="0" cellpadding="8" border="0" align="center" style="background-image: url(adres_obrazka);"> |
ale to chyba tez mozna zmienic z PA, cos takiego jak obrazek tla
ad2: szukaj onMouse w plikach: viewforum_body.tpl oraz index_box.tpl i pozmieniaj wartosci #xxxxxx
Sylwia - 17-07-2005, 10:24
Rain, ad.2 http://www.przemo.org/php...opic.php?t=4473 - na przyszłość używaj funkcji szukaj i czytaj przynajmniej przyklejone posty.
Rain - 18-07-2005, 15:14
Dzieki za pomoc z pk2...ale wciaz mam problem z 1
qbs w ktorym pliku szukac tego kodu Bo szukalem w:
viewforum_body.tpl, verall_header.tpl, index_body.tpl i w css ale nie znalazlem A z PA jak prubuje podac adres obrazka nic sie nie dzieje..przerabiam subsilvera 1.9
irekk - 18-07-2005, 15:18
sorki nie napisalem ofkoz overall_header.tpl
to bedzie zaraz po <body....>
poszukaj tam: to i znajdziesz reszte ew odezwij sie na gg (tylko ty niech nikt inny nie mysli sobie :] )
|
|
|