To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Bazy danych SQL - Jak zmieni? baze danych SQL

cosik666 - 22-11-2012, 19:03
Temat postu: Jak zmienić baze danych SQL
Witam, mam problem, chciałbym przywrócić wszystkich użytkowników i wszystkie tematy itp...
wgrałem od nowa najnowszą wersje Przema i podałem tam bazę danych np. domena_wersja2
a wcześniej miałem np. domena_wersja1
i jak zmienić aktualną bazę danych na inną? proszę o pomoc;)

xlesiu - 22-11-2012, 19:10

Nie wiem czy o to Ci chodzi ale w config.php masz $dbname
Sysk - 23-11-2012, 20:56

nalepiej powiedz jaki to hosting i co dokładnie zrobiłeś będzie prościej

aby przywrócić musisz wgrać starą bazę

hmmm ftp (wgranie przema nie jest konieczne - wystarczy że zamienisz plik config - dane bazy )

wgranie świerzego przema to ryzykowne tymbardziej jeśli miałeś wcześniej jakieś modyfikacje - teraz stara baza ze starego forum może ci nie zadziałać

Tommekk80 - 23-11-2012, 22:49

Sysk napisał/a:
tymbardziej jeśli miałeś wcześniej jakieś modyfikacje - teraz stara baza ze starego forum może ci nie zadziałać

bzdury opowiadasz kolego...

cosik666 - 24-11-2012, 09:49

Zmieniłem w config.php na stara i wychodzi coś takiego,
Kod:
Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user 'citycraf_user'@'localhost' (using password: YES) in /home/citycraf/public_html/forum/db/mysql4.php on line 48
phpBB by Przemo : Critical Error

Could not connect to the database.
Access denied for user 'citycraf_user'@'localhost' (using password: YES)

jak próbowałem zainstalować na tej samej bazie forum to też to samo wychodziło< wie ktoś może co zrobić?

chce tylko aby wszystkie tematy oraz użytkownicy się przywrócili.

maminowiec - 24-11-2012, 10:03

cosik666, Podałeś źle dane do połączenia sie z bazą.
cosik666 - 24-11-2012, 10:18

ok dałem dobre teraz dzięki :) ale wychodzi mi na forum

Kod:
Couldn't access list of Forums

DEBUG MODE

SQL Error : 1054 Unknown column 't.topic_accept' in 'field list'

SELECT f.*, p.post_time, p.post_username, p.post_approve, u.username, u.user_id, u.user_level, u.user_jr, t.topic_last_post_id, t.topic_title, t.topic_poster, t.topic_accept FROM phpbb_forums f LEFT JOIN phpbb_posts p ON (p.post_id = f.forum_last_post_id) LEFT JOIN phpbb_users u ON (u.user_id = p.poster_id) LEFT JOIN phpbb_topics t ON (t.topic_last_post_id = p.post_id AND t.forum_id = f.forum_id) ORDER BY f.forum_order, f.forum_id

Line : 233
File : functions.php

Jeśli nie potrafisz znaleźć rozwiązania tego problemu,
możesz spróbować poszukać, lub zadać pytanie na forum: http://www.przemo.org/phpBB2/

a daje żeby przywrócić stare SQL bo miałem zapisane które działały bez problemu i bez żadnych modyfikacji

Woytec - 24-11-2012, 10:20

Miałeś wersję 1.12.6 czy 1.12.7?
cosik666 - 24-11-2012, 10:25

wgrywałem modyfikacje , i wyszedł mi taki błąd... miałem wersje 1.12.6 więc usunąłem całe forum i wgrałem od nowa lecz teraz 1.12.7, ale zrobiłem kopie baze danych przed modyfikacjami ale nadal tak jest. czyli baza robiona jak miałem 1.12.6
czesio56560 - 24-11-2012, 11:26

To wgraj pliki z przema z 1.12.6 a następnie zaktualizuj.
Sysk - 25-11-2012, 19:05

Tommekk80 napisał/a:
Sysk napisał/a:
tymbardziej jeśli miałeś wcześniej jakieś modyfikacje - teraz stara baza ze starego forum może ci nie zadziałać

bzdury opowiadasz kolego...

przecież tak jest że jak są modyfikacje zmeiniające bazę to sql nie pasuje przecież do html nowo wgranego przema ?

a zresztą nie wazne