HydePark - [Problem] Chrome zawiesza explorera, głośne chodzenie kompa
czesio56560 - 05-11-2012, 20:16 Temat postu: [Problem] Chrome zawiesza explorera, głośne chodzenie kompa Siemka, od wczoraj, chrome zaczęło mi zawieszać explorera, więc tak chrome działa, okienka typu gg, windows media player śmigają.A pulpit ani drgnie, menu start czy też co, 0%. Macie może jakieś pomysły ? Nic, nie zmieniałem wersji przeglądarki i problem pojawił się sam z siebie.Jak się odwiesza, to nagle wyskakuje takie mae okienko po lewej na pół sekundy i wtedy chodzi.Drugi problem, straszne odgłosy podczas włączania komputera czasami, pare dni spokój, pare dni głośno, odpalam i strasznie głośno chodzi, ja obstawiam na wiatraczek, bo z tego mi tak bardziej słychać, ale z nowu brat obstawia dysk.Nagram Wam potem i może coś wywnioskujecie.Jest jakaś metoda na sprawdzenie wiatraczka, bo czasami jak włożę tam coś to tumanów kurczu w ch... Próbowałem go zdjąć też, ale po odczepiałem i na końcu nie mogę go wyjąć, prawdopodobnie jest jakieś zabezpieczenie tylko nw gdzie.
Tommekk80 - 06-11-2012, 08:18
Komputer się kolego odkurza w środku. Tumany kurzu? Niedopuszczalne to jest. Wszystko się grzeje i mogą być zwiechy.
czesio56560 - 06-11-2012, 12:41
Odkurzałem, czyściłem, no i pochodzi dość dobrze i potem znowu to samo.
Kamili - 08-11-2012, 16:30 Temat postu: Re: Ale jak za długo nie odkurzałeś, to ci się wiatraczek zajechał i teraz być może się przycina i przestaje chłodzić.
P.S.
Przy wymianie wiatraczka pamiętaj o paście przewodzącej ciepło do radiatora...
czesio56560 - 08-11-2012, 16:49
Za parę dni zrobię filmik jak to chodzi.
Misiek [PL] - 10-11-2012, 11:38
1. Trzeba wykluczyć możliwość infekcji. W tym celu pobierz Malwarebytes Anti-Malware 1.65.1. Jest to skaner on-demand (na żądanie), więc nie będzie kolidował z Twoim aktualnym oprogramowaniem antywirusowym. Przy pierwszym uruchomieniu baza skanera powinna się zaktualizować, po czym zostaniesz spytany czy chcesz skorzystać z próbnej wersji PRO - oczywiście kliknij NIE. Wykonaj pełne skanowanie komputera (nie szybkie, PEŁNE!). Po zakończeniu skanowania wyświetli Ci się raport, wrzuć go tutaj na forum.
2. Optymalizacja komputera, a do tego celu posłuży nam CCleaner, więcej tutaj. Ciebie będzie głównie interesowała zakładka Cleaner i Rejestr.
3. Odnośnie buczenia komputera - dokładnie go odkurz w środku, a jeśli to nie pomoże i sprawcą hałasu jest faktycznie wentylator to zapraszam do lektury.
Pozdrawiam!
|
|
|