Ogólna pomoc dotycząca stylów - [Problem] problem forum przy wchodzeniu wchodzi na sam dol f
tomo90rbk - 05-11-2012, 11:43 Temat postu: [Problem] problem forum przy wchodzeniu wchodzi na sam dol f Witam.
Mam problem
Na moim forum gdy wchodze w przegladarke i wpisuje www.cs-zoone.pl zamiast pokazac forum od gory pokazuje Shoutbox nie wiem gdzie popelnilem blad.
a chce aby pokazalo forum od gory a nie od samego dolu.
Czekam na odpowiedz z gory bardzo dziekuje/
MQs - 05-11-2012, 13:13
Bezpośrednio wynika to z wyświetlania "info" w SB z komendą "focus()". Nie jestem pewny na ile jest to przydatne podczas używania shoutboxa - przecież i tak używając go mamy stronę odpowiednio ustawioną. W tym przypadku wystarczy poprawić jeden typ komunikatów.
Pośrednio błąd jest związany z wyświetlaniem pustego shoutboxa dla gości, gdy powinien być wyłączony (niewidoczny).
Jeśli chcesz wyświetlać taki pusty shoutbox to w pliku images/shoutbox.js znajdź:
Kod: | else if (mode==3)
{
$('#messageBox').attr('value', text).focus();
} | zamień na: Kod: | else if (mode==3)
{
$('#messageBox').attr('value', text);
} |
Jeśli chcesz żeby pusty shoutbox nie pojawiał się w ogóle to w pliku index.php znajdź:
Kod: | if ( ($shoutbox_config['allow_users_view'] || $userdata['session_logged_in']) | zamień na: Kod: | if ( ($shoutbox_config['allow_guest_view'] || $userdata['session_logged_in']) |
tomo90rbk - 05-11-2012, 13:20
tak ale mi chodzi o to aby jak wchodze na forum w/w odrazu sie pojawilo forum od gory a nie wchodze na cs-zoone i pokazuje mi SB.
[ Dodano: 06-11-2012, 00:37 ]
Dziekuje bardzo mozna zamknac.
|
|
|