To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

HydePark - Forum

brailed000 - 03-10-2012, 19:16
Temat postu: Forum
Planuję sobie założyć forum.

Czy lepiej założyć najpierw na darmówce, czy od razu na płatnym? Prawdę mówiąc na płatne nie mam środków, kasę mam na inne sprawy. Zresztą jeśli założyłbym na płatnym i użytkowników by nie było, to kasa poszłaby w błoto.

Jeżeli założyłbym na darmówce, to potem można byłoby wszystkie informacje z niego (czyli wszystkie poty/tematy/wątki, użytkowników, wszystko inne) przenieść przy przechodzeniu na płatne? Jeśli chodzi o darmówkę, to chcę założyć na wxv.pl

Bardzo proszę o pomoc.

Woytec - 03-10-2012, 19:18

brailed000 napisał/a:
Jeżeli założyłbym na darmówce, to potem można byłoby wszystkie informacje z niego (czyli wszystkie poty/tematy/wątki, użytkowników, wszystko inne) przenieść przy przechodzeniu na płatne? Jeśli chodzi o darmówkę, to chcę założyć na wxv.pl
Jeżeli chcesz mieć przeniesienia danych to musisz założyć na serwerze, który umożliwia eksport, są takie darmowe np. ugu, cba
brailed000 - 03-10-2012, 19:24

A gdzie lepiej - na ugu czy cba?
Tommekk80 - 04-10-2012, 08:02

To tak jak kłócić się czy lepszy jest adidas czy nike - jeden pies ;)
Na cba za sms można usunąć reklamy, na ugu chyba nie.

Woytec - 04-10-2012, 14:52

Tommekk80 napisał/a:
na ugu chyba nie.
Ostatnio weszła taka możliwość
Westbam - 04-10-2012, 14:57

Zrob na xaa, co prawda to platny ale tylko 3zl na miesiac. Forum bez reklam z cpanelem, phpmyadmin i innymi dobrymi zabawkami
PsTox - 08-10-2012, 20:52

Jeśli umiesz obsługiwać się FTP i potrafisz zainstalować php by przemo to na płatnym i wtedy nie ma reklam a za to na darmowym to są reklamy .
lord.nitos - 12-10-2012, 15:40

Wszystko zależy od tego jaki chcesz osiągnąć efekt.

Według mnie przykładowo reklamy i darmowy hosting może na początku zniechęcić potencjalnego użytkownika zanim on sam zauważy co się znajduje na forum.

d2b - 18-10-2012, 10:59

Ja bym proponował kupić hosting i domenę. Groszowe sprawy...