HydePark - [OffTopic] Masowe porównywanie
Woytec - 09-04-2012, 20:46 Temat postu: [OffTopic] Masowe porównywanie Jakim programem mogę jednorazowo porównać wiele plików jednocześnie i zapisać różnice pomiędzy nimi do jednego pliku gdzie będzie napisana nazwa pliku i co dodano/usunięto/zmieniono?
Tommekk80 - 10-04-2012, 06:35
WinMerge sprawdzałeś? Ja osobiście nie korzystałem, ale podobno to dobry program. Porównuje tylko dwa pliki niestety.
Jest jeszcze coś takiego jak TortoiseSVN - to mały kombajn, kiedyś nawet miałem, ale mnogość funkcji mnie przeraziła, więc zrezygnowałem. On ma coś takiego jak 'TortoiseMerge' - nie wiem jak do końca działa...
maminowiec - 10-04-2012, 07:56
O jakie porównywanie dokładnie Ci chodzi ? o rozmiar ?
Woytec - 10-04-2012, 14:31
zawartość
gaget3 - 12-04-2012, 15:13
A zobacz przez Total Commandera:
http://www.altcontroldele...atwia-ci-zycie/
Cytat: | Porównywanie plików
Oprócz porównywania katalogów, możemy również porównywać pliki. W tym przypadku, porównujemy jednak zawartość tekstową. Należy w tym przypadku zdawać sobie sprawę, że narzędzia nie wykorzystamy np. do porównania dwóch plików audio, czy video. Z samej funkcji, powinni ucieszyć się jednak za to, np. programiści, którzy porównują kod źródłowy.
Jak korzystać z tej funkcjonalności? Wystarczy zaznaczyć dwa pliki (obojętnie czy w jednym, czy obu oknach), a następnie z menu Pliki wybrać opcję Porównaj wg zawartości.... |
kevin_ - 12-04-2012, 17:24
SVN ma taki mechanizm , gdy np. dwóch programistów pracuje nad jednym projektem.
Wyżej ktoś już widzę rozwinął tą myśl.
Tommekk80 - 19-04-2012, 08:38
gaget3 napisał/a: | A zobacz przez Total Commandera: |
W commanderze jest właśnie WinMerge.
|
|
|