To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

HydePark - [OffTopic] PROPOZYCJA - przemo na androida

JustDoIt! - 27-03-2012, 15:46
Temat postu: [OffTopic] PROPOZYCJA - przemo na androida
Witam, temat głównie do programisty aplikacji na tel. Oparte system android.
Wpadłem na pomysł pewien. Zwiększa się ilość użytkowników telefonów o ten system. Idea tego tematu jest taka że z zaangażowaniem użytkowników forum oraz obsługi stworzyć mobilny dostęp do tego forum. Napewno ułatwiło by to korzystanie z niego dla użytkowników smartfonów.

Pozdrawiam.

Oneitatsu - 27-03-2012, 16:21

W ankiecie wybieram odpowiedź drugą, "Nie.". Podchodzę do kwestii internetu "staromodnie" - czyli jak mam czas, na stacjonarnym sprzęcie. Noszenie tego wszędzie ze sobą wydaje mi się zbędne.
No i tematyka forum - głównie pomoc wokół skryptu, która często wymaga dostępu do ftp, płynnego poruszania się po plikach; mobilne systemy nie mają takiego samego zasięgu, są zazwyczaj uszczuplone.

Już teraz są problemy, ludzie mając pełną wygodę klawiatury i dużego ekranu, a piszą niezrozumiale i nielogicznie. Co będzie jak zaczną pisać "na szybko" korzystając z przenośnej cegły?

gaget3 - 27-03-2012, 17:48

Też jestem na nie. Ty tu mówisz o mobilnej wersji na andka, a niektórzy nie potrafią poradzić sobie w przemkiem na zwykłym komputerze. Nie wiedzą do czego służy dana opcja w PA i potem pojawiają się głupie pytania bo pomieszane i nie wie co jest grane. Czasem jest potrzebny dostęp do ftp i bazy a to jest niezbędne. I miej jeszcze taką sytuacje. Niektórzy nawet nie wiedzą jak instalować forum. Bo też miałem w tym styczność. I kolejne zbędne pytania. Dla mnie to bez sensu.
Czaston - 27-03-2012, 20:55

Jest modyfikacja lo-fi, dzięki której możesz przeglądać forum oparte o phpBB by Przemo spokojnie nawet na standardowym systemie (np. tego z Samsung Avila).
Boltex - 27-03-2012, 20:59

JustDoIt!, a nie lepiej wyłączyć pobieranie obrazków w przeglądarce mobilnej?
panczo12d - 28-03-2012, 05:52

ja mam nokie 6300 i na operze mini z włączonymi obrazkami mi działa ;)
Lisu15 - 28-03-2012, 07:53

No ale przecież na forum można wejść przez zwykłą przeglądarkę w telefonie. Gdyby w wersji Androidowej forum miało inny wygląd i zostało odchudzone do pisania i przeglądania tematów to byłoby to sensowe ale według mnie niepotrzebne.
gaget3 - 28-03-2012, 09:39

panczo12d, bo forum musi działać prawidłowo.
Lisu15, i tak to nie jest potrzebne. Dość dużo osób wchodzi na forum przez komputer i mobilna wersja na androida nie jest potrzebna. Teraz większość telefonów ma znakomite parametry i przeglądanie jest tak jak na kompie.

Lisu15 - 28-03-2012, 09:58

gaget3, ale moje ostatnie słowo właśnie brzmi Niepotrzebne :)
Anonymous - 28-03-2012, 14:53

Ja przekodowałem zarządzanie stylami i mam osobny styl na przeglądarki mobilne i te zwykłe.
Więc dla mnie taki dodatek jest zbędny.

Co do samego programu to mnie wprawił by w niezłe wkurw...gdyby był wmuszany użytkownikowi.
Tak jak niektóre strony w skrypcie VB, przy wejściu wmuszają mi program taptalk czy jakoś tak a ja tylko tracę czas na zamykanie okienek..

yasiu - 22-07-2013, 21:24

Nie rozumiem tego stanowczego NIE, Windows też nie stawiał na urządzenia mobilne i co? Przemo zaczyna pomału odpadać w rankingach, właśnie ze względu na brak postępu.
joli - 22-07-2013, 22:11

jakich rankingach? pisze normalnie z androida i nie wiem, gdzie niby jest problem. To nie skrypt jest niedostosowany, tylko durne style moga byc niestrawne.
Tommekk80 - 23-07-2013, 06:09

joli napisał/a:
To nie skrypt jest niedostosowany, tylko durne style moga byc niestrawne.

Popieram w 100%

paweo - 23-07-2013, 18:43

joli napisał/a:
pisze normalnie z androida

A propos androida, to trzeba by zrobić ikonkę ;)

yasiu - 27-07-2013, 18:06

Zapytam inaczej, dlaczego zamykacie się na trend ludzki? Wiele osób korzysta z tapatalka, dlaczego forum Przema jest dla nich niedostępne? Tak krytykujecie, ale czy sprawdziliście o ile ułatwia to przeglądanie i pisanie na forum?

Zobaczcie ile osób prosi o to w tym temacie. Nie można się oburzać, tylko trzeba trochę działać ;)