HydePark - [OffTopic] Jakie poradniki wolicie ?
szymon1051 - 05-03-2012, 20:11 Temat postu: [OffTopic] Jakie poradniki wolicie ? Jakie poradniki wolicie ? Proszę odpowiadać po przez ankietę.
Boltex - 05-03-2012, 20:18
szymon1051, obojętnie jakie byle by tylko się nie powtarzały.
gaget3 - 05-03-2012, 22:09
Kolejna ankieta, ktora w/g mnie nie ma sensu.
Deotho - 05-03-2012, 22:13
j/w. ankieta bez sensu. Rób poradniki takie, których jeszcze nie ma najlepiej tekstowe.
szymon1051 - 05-03-2012, 23:36
Beosky napisał/a: | j/w. ankieta bez sensu. |
gaget3 napisał/a: | Kolejna ankieta, ktora w/g mnie nie ma sensu. |
To jest HydePark tu tematy nie muszą być do końca sensowne .
Beosky napisał/a: | Rób poradniki takie, których jeszcze nie ma najlepiej tekstowe. |
Ja na razie nie robię poradników tylko po prostu mnie to ciekawi.
Oneitatsu - 06-03-2012, 01:12
Staromodnie, tekst. Rzetelnie, konkretnie i szczegółowo, aby nie powstawały dodatkowe pytania.
Popularne dzisiaj formy audio-wideo rozleniwiają. Mamy coraz więcej "poradników" jutubo-podobnych, z cyklu "jak zmienić żarówkę", powiem szczerze dla idiotów. Ludzie mają problem z czytaniem, z pisaniem - bo zamiast się zetknąć z jednym i drugim, po prostu naciskają "play" i oglądają jak "ugotować wodę na herbatę".
szymon1051 - 06-03-2012, 09:40
Oneitatsu napisał/a: | Popularne dzisiaj formy audio-wideo rozleniwiają. Mamy coraz więcej "poradników" jutubo-podobnych, z cyklu "jak zmienić żarówkę", powiem szczerze dla idiotów. Ludzie mają problem z czytaniem, z pisaniem - bo zamiast się zetknąć z jednym i drugim, po prostu naciskają "play" i oglądają jak "ugotować wodę na herbatę". |
To prawda ludzi stają się coraz bardziej leniwi np wolą audiobooka (książki) niż samemu przeczytać książkę. Ale z dobra złego dobrze że przynajmniej zapoznają się z książką.
Czaston - 06-03-2012, 22:45
A ja wam powiem, że i tekstowe i głosowe są dobre. Prawda jest taka, że w tych pierwszych można czynności pokazywać w screenach, w drugich na bieżąco za pomocą obrazu video.
Jak wyżej napisał Boltex, nie ważne jaka forma, ważna jest treść i sensowność.
|
|
|