To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

HydePark - [OffTopic] GG i mobilna historia

szymon1051 - 22-01-2012, 12:27
Temat postu: [OffTopic] GG i mobilna historia
Czy możliwe było by zrobienie mobilnej historii do gg :?: Chodzi o to że gdzie kolwiek się zalogujesz na gg to masz dostęp do swojego archiwum :P . Najprostsze było by podmienianie pliku odpowiedzialnego za archiwum ale jest to trochę uciążliwe ponieważ trzeba było ręcznie podmieniać plik plik który trzeba wcześniej ręcznie pobrać a potem ręcznie wysłać na serwer; może dało by się to zautomatyzować. I wiem że jak by się robiło na dużą skale to potrzeba było by jakiś serwer z ponad 10 GB miejsca i praktycznie z nieokreślonym transferem, a to chyba kosztuje trochę :P .
gaget3 - 22-01-2012, 14:27

Ale w mobilnym gg masz archiwum. Nic nie trzeba robic.
japi55 - 22-01-2012, 17:09

Cytat:

Ale archiwum jest zapisywane na urządzeniu z którego się korzysta a nie na serwerze GG.
Nie wiem czy trzymanie pliku archiwum na serwerach GG byłoby dla nich problemem, ale póki co musisz kopiować plik odpowiedzialny za archiwum ( jeśli nie wiesz jaki, google )

szymon1051 - 22-01-2012, 19:12

gaget3 napisał/a:
Ale na gg mobilnym nie importuje ci archiwum np z laptopa gdzie masz gg tylko masz oddzielne archiwum.

japi55 napisał/a:
Nie wiem czy trzymanie pliku archiwum na serwerach GG byłoby dla nich problemem, ale póki co musisz kopiować plik odpowiedzialny za archiwum ( jeśli nie wiesz jaki, google )
To wiem ale mi chodzi czy nie da się jakoś zautomatyzować żeby pobierało samo to archiwum przy logowaniu a potem wysyłało np na jakiś serwer jak skończę korzystać z gg.