Wersje 1.9 i starsze - [ Problem ] Przegladanie tematow przez niezalogowanych i...
Knox - 22-01-2004, 13:03 Temat postu: [ Problem ] Przegladanie tematow przez niezalogowanych i... forum update z 2.0.0 do wersji przema 1.7
serwer e9.pl (ys.pl) - poprzednio host.sk (te same problemy)
adres www.evanescence.ys.pl/forum/
Do sparwdzenia bledu nie trzeba pisac postu - jesli jest sie niezalogowanym i chce sie wejsc w jakis temat to wywala nastepujacy blad:
Kod: | Could not obtain user vote data for this topic
DEBUG MODE
SQL Error : 1064 You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 4
SELECT vote_id FROM phpbb_vote_voters WHERE vote_id = 15 AND vote_user_id =
Line : 1062
File : /srv/www/htdocs/web5/html/forum/viewtopic.php
|
natomiast na stronie glownej forum jesli nie jest sie zalogowanym jest blad:
Kod: | A Critical Error Occurred
DEBUG MODE
SQL Error : 1064 You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 2
SELECT * FROM phpbb_jr_admin_users WHERE user_id =
Line : 132
File : /srv/www/htdocs/web5/html/forum/includes/functions_jr_admin.php |
przy stylu ktory jest ustawiony jest on niewidoczny poniewaz litery i tlo sa czarne - blad wiec mozna dostrzec zaznaczajac wolne mijesce na dole storny albo zmieniajac styl.
Jesli juz ktoremus uzytkownikowi udalo sie wejsc niezalowanym do jakiego temtu to nie mogl odpisac na posta, a jesli juz udalo mu sie wejsc temat znikal...
Jak narazie tyle mi sie tego przypomnialo...
Prosze o pomoc i z gory dziekuje.
rew2 - 22-01-2004, 22:03
nie podoba mi sie to brakuje w bazie napewno wiele wpisow a przypuszczam ze m.in. w config a co za tym idzie w wielu innych. jak to naprawic ?? możesz probowac poprzez porownanie bazy czystej ze swoja. czy pomoże ?? glowy nie dam. czy jest jakis inny sposob ?? jest ale....
Knox - 27-01-2004, 15:12
czy nikt oprocz Przema nie bedzie w stanie mi pomoc ??
Knox - 03-02-2004, 16:53
qrde... jeszcze jeden blad - rowozniez przy przegladaniu forum przez niezalogowanych uzytkownikow - tym razem jesli kliknie sie w ankiete
Kod: | Could not get data from ignore table
DEBUG MODE
SQL Error : 1064 You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'AND user_ignore = 83' at line 4
Line : /srv/www/htdocs/web5/html/forum/viewtopic.php
File : SELECT user_ignore FROM phpbb_ignore WHERE user_id = AND user_ignore = 83
|
wie ktos jak sobie z tym poradzic ??
Przemo - 27-02-2004, 12:22
zamien w okolicach tej lini: if ( $board_config['cignore'] ) na: if ( $board_config['cignore'] && $user_id != ANONYMOUS)
W 1.8 juz jest to poprawione
Knox - 29-02-2004, 00:16
możesz napisac dokladnie jak to powinno wygladac ?? bo albo zle zrozumialem albo to nic nie daje...
Widmo - 29-02-2004, 00:33
http://www.przemo.org/php...topic.php?t=818
Knox - 29-02-2004, 01:12
to nie rozwiazuje problemu... a Przemo sie chyba na mnie obrazil
Widmo - 29-02-2004, 01:16
nie obrazil tylko nie ma sily juz pewnie... od rana siedzi nad 1.8
Knox - 29-02-2004, 09:45
chyba jednak obrazil bo na inne problemy odpisuje...no a jak nie on to nikt mi nie pomoże...
Widmo - 29-02-2004, 11:49
zaczekaj na 1.8
Knox - 02-03-2004, 16:49
no prawie miesiac !! wczesniej nie da rady? qrde... jak juz zaczal cos pisac to moglby skonczyc...
Widmo - 02-03-2004, 20:46
może byc wczesniej - tylko przerob guziki do "report post" ( poszukaj topicu ) i bedzie nedlługo.
|
|
|