HydePark - [OffTopic] Hakerzy w PKO
Dzilet - 08-10-2011, 17:43 Temat postu: [OffTopic] Hakerzy w PKO W dniu dzisiejszym nastąpiły próby wyłudzenia haseł i kont użytkowników banku PKO. Nie dajcie się zwieść wiadomością na mailu, które wyglądają następująco
Kod: | Szanowni Panstwo:
Nie jestesmy w stanie aktywowac Panstwa konta po uaktualnieniu uslug bankowosci internetowej, ogromnie nam przykro z tego powodu. Jestesmy zmuszeni poprosic Panstwa o uaktywnienie konta on-line w banku PKO BP, aby móc ponownie korzystac z uslug wykonywania przelewów internetowych.
Panstwa konto moze posiadac ograniczone mozliwosci. Na takie konto moga nadal wplywac pieniadze, jednak mozliwa jest ograniczona dostepnosc do wykonywania przelewów, a takze wyplacania pieniedzy z konta. Aby powrócic do wszystkich mozliwosci bankowosci internetowej, prosimy o zalogowanie sie na swoje konto (podajac nazwe uzytkownika, hasla i ewentualnie kodu token), a nastepnie zakonczyc proces weryfikacji. Prosze potwierdzic swoja date urodzenia i numer telefonu, która jest dodatkowa opcja weryfikacji zabezpieczenia.
Prosze kliknac na podany nizej link, aby zakonczyc aktualizacje zabezpieczen.
Dziekujemy.
http://ipkopl.net/
PS. Panstwa adres, po zalogowaniu, zostanie wyslany za posrednictwem bezpiecznego konta e-mail. Wiadomosc zostala wygenerowana automatycznie, prosze nie odpowiadac na tego e-maila. Jesli posiadaja Panstwo pytania do banku PKO BP, prosze o zalogowanie sie do dzialu bankowosci internetowej i przejsc do dzialu obslugi klienta.
O nas
Biuro prasowe
Relacje inwestorskie
Przetargi, licytacje i ogloszenia
Zostan Agentem
Kariera
Przydatne linki
Zastrzezenia prawne |
Jeśli wypełnicie to co oni chcą podacie im dane do swojego konta co spowoduje kradzież waszej kasy.
dinotmrc - 08-10-2011, 18:00
Dobrze, że jestem w PKO S.A, bo jednak posiadają te najlepsze zabezpieczenia.
MaTeK_ - 09-10-2011, 09:38
dinotmrc napisał/a: | Dobrze, że jestem w PKO S.A, bo jednak posiadają te najlepsze zabezpieczenia. |
Nie ma takiego banku jak PKO S.A. ... jedynie PEKAO S.A.
dinotmrc - 09-10-2011, 10:03
MaTeK_, eh rzeczywiście - mój błąd
szymon1051 - 09-10-2011, 20:30
Jacy hakerzy w PKO Ktoś próbuje wyłudzić hasła do konta, a nie atakuje PKO.
|
|
|