HydePark - [OffTopic] Karta Motorowerowa
SlayerX - 06-09-2011, 03:30 Temat postu: [OffTopic] Karta Motorowerowa Siema,
Wiem ze jest juz duzo takich topic'ow ale jeszcze jeden nie zaszkodni.
A wiec mam do Was pytanie. Mam 14 lat, juz 7 chodze do szkoly w Londynie ale mimo to praktycznie w kazde wolne jestem w polsce. Wszyscy moi rowjesnicy maja karty motorowerowa i sobie smigaja, i tu jest problem, tez bym chcial ale nie chodze do szkoly w polsce (mam obywatelstwo polskie i jestem w polsce zameldowany) i nie wiem czy jest mozliwosc aby dyrektor gimnazjum w moim miescie mogl mi wystawic takie uprawnienie pomijajac fakt ze nie uczeszczam do tego gimnazjum. Jesli nie, czy jest mozliwosc aby ktos inny poza dyrektorem szkoly gimnazajlnej lub liceum etc. mogl wystawic taki dokument?
Z gory dziekuje.
Patrick
Cassino - 06-09-2011, 14:20
Może zgłoś się na policję? już nie pamiętam, aczkolwiek policja zajmuje się takimi rzeczami
MagicalFire - 06-09-2011, 16:24
odwiedź wydział komunikacji
Tommekk80 - 06-09-2011, 16:43
Podejrzewam, że egzamin i tak będziesz musiał zdać.
SlayerX napisał/a: | Patrick |
Nie do końca polskie to imię
kacper106 - 06-09-2011, 18:38
Tylko policja zostaje. Spiesz się z karta bo w 2012 wychodzi prawo jazdy Am(motorower)
Ma[J]sTeR - 06-09-2011, 19:05
W żadnej szkole już nie przeprowadza się testów na kartę motorowerową, więc musisz iść na policję i się zapytać. Tak jak kolega wyżej napisał, wydział komunikacji.
SlayerX - 06-09-2011, 20:44
O test sie nie martwie, bardziej mi chodzilo o to czy dyrektor moze podpisac papierek upowazniajacy o wydanie karty. Test bede zdawal w szkolce specjalnej poza gimnazjum aczkolwiek dyrektor musi dac upowaznienie aby karta zostala wydana, musi przybic pieczec. I teraz czy dyrektor szkoly moze to zrobic jesli nie uczeszczam do tej szkoly.
PS: Babcia z Irlandii sie uparla na "Patrick"...
kooza - 09-09-2011, 13:00
Masz dowód osobisty?
Jeśli tak, to to wystarczy.
Jeśli nie masz to zrób. Nie potrzeba żadnej karty motorowerowej.
|
|
|