To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Wersje 1.9 i starsze - [problem]Banowanie nie pomaga :(

kuziox - 16-05-2005, 20:03
Temat postu: [problem]Banowanie nie pomaga :(
Mam na forum pewną wredną userkę. Dostała bana na IP. Wróciła następnego dnia pod innym nickiem, bo ma zmienne IP. No to ban na 2 pierwsze człony (czy jak to nazwać), a pozostałe 2 zastąpiłem gwiazdkami. Dalej nic! Zauważyłem, że na Banliście te gwiazdki same się w liczby zamieniają :(
No i co mogę jeszcze zrobić żeby się jej pozbyć? Proszę o pomoc, bo ona mi zniszczy forum niedługo :)
Myślę nad banem na hosta, ale czy to czasem nie może zablokować innych, niewinnych userów? :?

Mich@ł - 16-05-2005, 20:21

nic na to nie możesz poradzic :]

[ Dodano: 16-05-2005, 21:21 ]
zawsze przez proxy można wejść :P

Radek - 16-05-2005, 21:13

sprobuj tak:
1. zbanuj e-maile, nicki itd.
2. jak nei pomoze, to wlacz aktywacje kont -> bedzie musiala z kazdym nowym nickiem aktywowac konto wiec mzoe jej sie znudzi :mrgreen:
3. jezeli dalej nic nei da, wlacz aktywacje konta przez admina i wszytkie "podejrzane" nicki poprostu pozostawaij neiaktywne :mrgreen:

kuziox - 16-05-2005, 21:37

Cytat:
3. jezeli dalej nic nei da, wlacz aktywacje konta przez admina i wszytkie "podejrzane" nicki poprostu pozostawaij neiaktywne

Wpadłem na to już wcześniej i to stosuję :P Ale problem będzie jak mnie nie będzie parę dni na forum i kilka 'normalnych' osób będzie nieaktywowanych. No trudno, ale jakoś muszę wytępić tą userkę. W każdym razie dzięki za chęć pomocy ;)